изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:09 EET
Шамар за властта в Гърция, неонацисти влизат в парламента    
Европейски съюзВодещите политически партии в Гърция - "Нова демокрация" и ПАСОК, подкрепящи мерките на ЕС и МВФ, търпят тежки поражения на парламентарните избори в южната ни съседка, сочат предварителните резултати, които поставят под въпрос ангажиментите на страната по двата спасителни пакета, съобщи Дарик радио.


Консервативната "Нова демокрация", водена от Андонис Самарас, остава първа политическа сила в страната, но според първите резултати получава едва 17-19 % от гласовете, след като събра над 33% на предходните избори през 2009 г.

Коалицията на радикалната левица СИРИЗА, която не приема спасителния пакет за Гърция и иска да спре плащането на кредитите, печели второ място с между 15 и 18 процента. След нея са социалистите от ПАСОК, получавайки между 14 и 17 на сто от гласовете на избирателите.

Общо 9 850 000 гърци имаха право на глас на днешните предсрочни парламентарни избори.

Изненадата поднесе гръцката неонацистка партия „Златна зора”, която получава от 6 до 8% и ще влезе в парламента за първи път от близо 40 години, съобщи АФП, цитирана от "Фокус".
Партията ще спечели между шест и осем места в 300-местния парламент, благодарение на опасенията около растящата имиграция и престъпност, осигурявайки си комфортна подкрепа над 3-процентната граница за влизане в законодателния орган.

"След две години варварство, демокрацията най-после се върна", възкликна възкликна лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас. "Народът ще изпрати силно и ясно послание към цяла Европа", обеща още той.

На спешно съвещание в щаба на Нова демокрация лидерът на партията Андонис Самарас и неговите сътрудници са отхвърлили идеята за провеждане на нови избори, съобщи сайтът GR Reporter.
Според източници от партията Самарас ще получи мандат от президента Каролос Папуляс и ще се опита да сформира правителство. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Шамар за властта в Гърция, неонацисти влизат в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди