изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:24 EET
Новият президент на Сърбия ще стане ясен след балотаж    
По светаКандидат-президентът на управляващата Демократическа партия в Сърбия Борис Тадич и основният му съперник от Сръбската прогресивна партия Томислав Николич ще се борят за поста на втори тур след две седмици.

Това стана ясно след оповестяването на първите резултати от сръбските медии, съобщи БГНЕС.

Борис Тадич, който в началото на април подаде оставка като държавен глава, за да може да участва в днешния вот за нов мандат, получава най-голям брой гласове на първия тур. За него са гласували близо 26.6 на сто от избирателите.

Очаквано, на второ място се нарежда радикалът Томислав Николич с 25.2 на сто от гласовете.

На трето място се класира кандидатът на Социалистическата партия Ивица Дачич с 15.8 на сто. Докато Воислав Кощуница от Демократическата партия, проф. Зоран Станкович и Ядранка Шешел от Сръбската радикална партия събират по съответно 6.9, 6.6 и 3.9%. Същият процент получава и кандидатът на Либерално-демократическата партия Чедомир Йованович. Останалите претенденти събират по около 2 или по-малко процента.

Избирателната активност е била около 54 на сто. Гражданите на Сърбия гласуваха и за нов парламент, местни органи на властта и парламент на Войводина. Право на глас имаха почти 7 милиона души. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Новият президент на Сърбия ще стане ясен след балотаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди