изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:51 EET
20-годишен смаза с камък главата на съселянин    
Ред и сигурност
20-годишно момче се оказа убиецът на 60-годишния Борис Димитров от село Рогош, който премаза с камък главата му. Мъжът почина на път за болницата. Драмата се разиграла по-миналата вечер. Причините за жестокото убийство не са ясни.


60-годишният Борис Димитров ходил из центъра, отбил се в хранителния магазин, поразговорил се с приятели, след което се прибрал в дома си. "Заключил външната врата, светнал лампите и после един Господ знае какво се е случило. Съседите разказаха, че видели Боян да го следи, пише "Марица".

"Най-вероятно го е примамил с нещо да излезе навън", разказа племеницата на убития - Елена Тодорова. Съпругата на Борис, който е известен в селото като Боко, се прибирала събота сутринта от нощна смяна. Жената работела като санитарка в болница "Пловдив" и на път са дима си се натъкнала на ужасяващата гледка. Малко преди къщата си, тя видяла в тревата да лежи мъжът й с премазана глава. Веднага се обадила на "Бърза помощ", която тутакси пристигнала.

Тежките черепно-мозъчни травми обаче довели до смъртта на Борис. Ако някой го е бил намерил по-рано, може би щеше да оживее. Главата му е била на сол, коментираха вчера негови близки. Убитият в момента бил без работа, хващал се на надница за кърска работа. Преди четири години синът му се ударил челно в дърво с колата си и загинал на място.

Полицията е задържала в ареста 20-годишният Боян Божанов. Момчето е направило пълни самопризнания. Вчера в дома му екипът ни намери само бабата Иванка, която разказа, че полицаите намерили в къщата камъка, с който внукът й е извършил убийството. Тя недоумяваше, че такова кротко момче можело да отнеме човешки живот.

"Виж, ако беше синът ми Димитър, нямаше да се учудя. С баща му три пъти сме го осъдили за домашно насилие и ни дължи 600 лева за разноски по делата. До ноември има забрана да ни доближава. Живееха при нас, но ги изгонихме, защото той непрекъснато ни посягаше. Наеха си квартири, но отвсякъде ги гонеха, заради непрекъснатите скандали. Преди време се смилихме и пак ги прибрахме при нас", обяснява през сълзи възрастната жена.

Боян учил в СОУ "Никола Вапцаров", но така и не успял да се дипломира. В момента нямал работа, но затова пък готвел, чистел къщата и се грижил за двора. Има сестра Лидия, която е в 6 клас. По-голямата му сестра побързала да избяга от разправиите в семейството и се оженила в Белозем. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

20-годишен смаза с камък главата на съселянин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди