изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:01 EET
Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ    
По светаРусия ще се стреми към по-тесни връзки със САЩ, но няма да търпи намеса в своите дела и иска твърди гаранции, че американският противоракетен щит в Европа не е насочен срещу нея.


Това се казва в указ, подписан от новия руски президент Владимир Путин, който днес положи клетва за трети мандат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В този указ Путин определя външнополитическите приоритети на Русия. Москва иска да издигне сътрудничеството със САЩ "на истинско стратегическо равнище", но отношенията трябва да почиват на "равнопоставеност, ненамеса във вътрешните дела и уважение към интересите на другия", както и на взаимно уважение, се казва в указа. Русия ще продължи да изисква гаранции, че целта на противоракетната отбрана на САЩ не е да подкопае сигурността на Русия чрез отслабване на възпиращата й ядрена сила, се казва още в документа.

В друг указ Путин поставя изискване до ноември 2012 г. да се въведе задължителен изпит по руски език, история на Русия и основи на законодателството на Руската федерация за чуждестранни работници, с изключение на висококвалифицираните специалисти, съобщи Лента.ру.

С трети указ Путин снема ембаргото над доставките на руско въоръжение за Либия и разреши финансовите операции с Либийската национална петролна корпорация, Либийската централна банка и Либийската външнотърговска банка, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин подписа и редица други укази по икономически въпроси, сред които увеличаване на инвестициите и реформи в държавните фирми.
В призива си за "нова икономика" Путин чрез указите си постави дългосрочни икономически и социални цели в първия ден на шестгодишния си мандат, през който ще е подложен на натиск да подобри бизнес климата в Русия, да намали ролята на държавата и да облекчи зависимостта от износа на енергоизточници, отбелязва агенцията. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Путин постави ултиматум на САЩ с първия си указ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди