изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:17 EEST
КРИЗА Е: Общинари с по 800 лева представителни    
ПолитикаСтоличните общински съветници вече ще получават представителни пари, които ще са двойно повече от месечната им заплата от 420 лв. Разходите за служебен транспорт, мобилни телефони, работни обеди и вечери на софийските общинари ще се поемат от бюджета на градския парламент.

Това предвиждат промени в правилника за организация на съвета, които предстои да бъдат обсъдени. Докладът е внесен от политици от всички цветове.

Сумата, която местните избраници ще получават месечно, е 50% от заплатата на председателя на съвета. Тя е около 1600 лв., или на тях им се падат по 800 лв.
За всеки похарчен лев общинарите ще трябва да се отчитат. Промяната ще влезе в сила със задна дата от 1 май т. г. "Предстои да бъдат изготвени правила за отчитане на направените разходи", обясни съветничката Искра Ангелова (ГЕРБ), която е сред вносителите на доклада.

Тя обясни, че покриването на разноските е предвидено в закона за местното самоуправление, но в предишния мандат общинарите не са се възползвали от тази възможност и харчовете им са си били за тяхна сметка.
"Някои колеги пътуват до отдалечени райони като "Нови Искър" за среща с избирателите, а пътят дотам не е никак малко", коментира Ангелова. Съветниците ходели на обучителни семинари, организирали се срещи по различни наредби и проблеми, за които също били нужни средства.

"Намерението не е да се дават пари на калпак, а за конкретно свършена работа от даден съветник", коментира и Панайот Бончев (БСП), който също е вносител на промените.
Според него средствата на общинарите са крайно ограничени и трябва да се дадат повече възможности, дори и финансови, те да си вършат работата. Той уточни, че колегите му нямат право да получават възнаграждение за участие в комисии по обществени поръчки.

Хонорарите от 70 лв. за участие в постоянните комисии към градския парламент също са отрязани от години. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

КРИЗА Е: Общинари с по 800 лева представителни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди