изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:11 EET
Мълния провали сватба на лекари    
Любопитно

Пролетна буря с гръмотевици извади извън строя мрежовите устройства и сървъра, който разпределя интернет-трафика, на общината в Сливен. Служители предположиха, че по време на дъжда от 5 май мълния е паднала в близост до кметството.



Най-големи са щетите в новото крило на сградата, поражения има и в старата й част. Първият работен ден от новата седмица започна с неработещи компютри, блокирана информационна система и главоболия за цялата администрация.

Тежката повреда пък доведе до шоково състояние двама младоженци, лекари по професия. Д-р Стефан Стефанов и д-р Пламена Тодорова трябваше да сключат граждански брак в 11 часа. Церемонията си те платили още преди десетина дни. На скромното си тържество поканили освен двамата свидетели и най-близки приятели.

"За наш ужас от ритуалната зала в кметството ни казаха, че ...няма да ни оженят!" - разказа младоженецът. От обредното бюро обяснили, че са безпомощни, защото с неработещи компютри нямало как да влязат в националната база данни, да извадят документите за бракосъчетанието.

Поканили двамата влюбени да дойдат по-късно в общината, когато аварията евентуално щяла да бъде отстранена. "Казаха ни да отидем в 15,30 часа. После пък за наш потрес заявиха, че до два дни повредата няма да бъде отстранена!" - коментира още бъдещият съпруг д-р Стефанов.

"Безпомощни сме. Процесът е така организиран технически от години, че цялата информация по подготовката на документите и издаването му се получава по компютърен път" - обясниха от обредното бюро. Драмата на семейството, което ще запомни сватбата си с това, че...тя компютърно се е провалила, обходи за по-малко от час четирите етажа на общината.

По-късно младите лекари получили поредно, но този път успокоително обаждане: "Заповядайте, в 16 часа за бракосъчетание! Ще попълваме документите на ръка". За късмет на младоженците това била единствената сватба тези дни.

В почивния неделен 6 май, както и на 8 май нямало заявени други бракосъчетания. Приятели на лекарите-младоженци се пошегуваха, че изключително неприятния инцидент все пак си имал и добра страна: "Стефан и Пламена сигурно са единствената двойка, пред която се е отворила възможност да размислят до последно преди да си кажат "да".

Надеждите са, че до 8 май сутринта щетите ще бъдат напълно отстранени. http://www.trud.bg

Китаец оцеля след два поредни удара на мълния /Видео/

Мълния уби двойка руски абитуриенти на бала им

Биляна Петринска по голи гърди? Само на сцената!

МЪЛНИЯ ИЗПЕПЕЛИ 80 ДЕКАРА ПШЕНИЦА

Мълния уби 72 овце, но пощади пастирчето в Сатовча

Мълния уби пастир в село Овчарово

Това ли е истината за трагедията на самолета над Атлантика ?

Мълния, преди убила баща и леля, сега пощади сина

Гръмотевична мълния уби 70 кози в севлиевското село Сенник

ГОВЕДАР ОТ СЕЛО ПЛЕНИМИР УМРЯ, ПОРАЗЕН ОТ МЪЛНИЯ

Мълния уби съдия по време на мач в Мексико

Шестнадесет души са загинали от мълнии в Йемен

 


Сходни връзки

Мълния провали сватба на лекари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди