изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:12 EEST
ХВАНАХА ТРИМА БРАКОНИЕРИ    
Лов и риболовКонстатирани са 36 бр. риболовни мрежи с обща дължина около 2,8 километра и улов от 10 бр. калкан. По сигнал, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич съвместно с представители на ГПУ – Балчик залавят пред с. Кранево рибарска лодка БЧ 5049 с трима нарушители на борда, извършващи стопански риболов с мрежени уреди за калкан, съобщи АГРО.БГ.


Констатирани са 36 бр. риболовни мрежи с обща дължина около 2,8 километра и улов от 10 бр. калкан с общо тегло 18 кг, от които 3 бр. маломерен. На нарушителите са съставени 3 акта са извършване на стопански риболов без разрешително, за риболов по време на забрана и за улов на маломерна риба. Риболовните уреди и рибата са иззети, като 3 бр. маломерен калкан е върнат във водата.
Инспекторите на ИАРА са извършили проверки и в района на Дуранкулак, Езерец, Крапец и Шабла.  Открити и извадени от водата са  50 бр. незаконен риболовен уред тип “винтер”. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Инспекторите на ИАРА Добрич са съставили и акт на лице за незаконен улов на 18 кг. миди.
При проверки във вътрешните водоеми е съставен акт на лице, извършващо любителски риболов без билет.
 


Сходни връзки

ХВАНАХА ТРИМА БРАКОНИЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди