изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:32 EEST
КАТАР ГЛЕДА КЪМ БАЛЧИК    
НовиниЕмирство Катар планира да направи инвестиции на стойност 100 млн. долара у нас. Сферите, в които това може да стане, са шест: медицина, селско стопанство, туризъм, военно-техническо сътрудничество, инфраструктура и култура.


Това коментира катарският министър на външните отношения Халед Ал Атия след срещата си с българския му колега Николай Младенов, съобщи Econ.bg. По-късно Атия се срещна и с други министри, както и с премиера Бойко Борисов.
Външният ни министър Николай Младенов обясни, че от наша страна катарцитне могат да получат опит по отношение на метрото, което искат да строят. Проектите в сферата на здравеопазването касаят обучението на катарски студенти у нас, както и възможностите за работа на български медици в Катар, която страда от остра липса на лекари и медицински персонал.
От емирство Катар проявяват интерес към разработването на туристически бизнес по българското Черноморие, в района около Балчик, където вече се оформя зона за по-скъп туризъм - развиват се голф игрища и луксозни хотели. От катарската делегация са проявили интерес и към планинския ни туризъм и по-специално към Рила планина, където също е обсъждан инвестиционен проект.
Срещите, на които ще бъдат определени техническите подробности за инвестиционните проекти, продължават.
Един от проектите вече е известен - летището в Балчик, към което катарците проявиха интерес още през март.


 


Сходни връзки

КАТАР ГЛЕДА КЪМ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди