изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:07 EET
„ЧАС ПО ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ” ПРОВЕДЕ ОИЦ    
НовиниПървото си информационно събитие «Час по европейско финансиране» проведе Областният информационен център – Добрич, съобщиха оттам. На него са били поканени ученици от средните училища в града и техни преподаватели, които се занимават с европейска тематика.


 На него са били поканени ученици от средните училища в града и техни преподаватели, които се занимават с европейска тематика. Пред тях е била представена кохезионната политика на България в периода 2007- 2013 г., стратегията «Европа 2020»,  основните моменти  от законодателните предложения относно политиката на сближаване на ЕС в периода 2014 – 2020 г.
Демонстрирани и коментирани са били и добри практики при изпълнението на проекти в областта, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие по оперативни програми «Регионално развитие» и  „Конкурентноспособност на българската икономика».
Участниците във форума са имали възможност да се запознаят в реално време с публичната част на единния портал eufunds.bg и начините за търсене и селектиране на информация там. Учениците са поканили представители на ОИЦ да изнесат подобни «часове» в отделни училища пред по-широка аудитория,  като се акцентира и на темите , свързани с младежки програми на ЕС и възможностите за финансиране на млади предприемачи по европейски програми.
Днес от 12 часа в залата на общината екипът на Областния информационен център организира информационна среща на тема „По-подготвени за пазара на труда”. На нея ще бъде представена отворена процедура BG051PO001-3.1.07 „Актуализиране на учебните програми във висшето образование в съответствие с изискванията на пазара на труда” по ОП “ Развитие на човешките ресурси “. Събитието е насочено към представители на висшите учебни заведения, бизнеса, работодателски организации и синдикати, които се интересуват от темата за съдаване на ефективни учебни програми, пряко обвързани с нуждата на работодателите от квалифицирани подготвени кадри.
 


Сходни връзки

„ЧАС ПО ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ” ПРОВЕДЕ ОИЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди