изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:21 EEST
Пловдивчани арестувани за кокаина за 100 млн. в Русе    
Ред и сигурностИма арестувани за пратката от 67 кг кокаин за над 100 млн. лв., която беше задържана в Русе, съобщи в Свищов министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той отказа да уточни колко са задържани, но обясни, че са български граждани, предимно от Пловдив.


Наркотикът бе открит в тайник в комбайн на пристанище "Изток" в Русе. Той е идвал от Аржентина и е бил предназначен за Холандия. Това е най-голямото количество кокаин, задържано от българските митници през последните пет години.

"Има задържани лица и колегите продължават своята работа по спедиторските фирми, които са осъществявали този пренос. Всяко количество минава през територията на няколко държави, дестинацията не е произволно избрана. Това е дестинация, в която са абсолютно ясни всички страни, през които ще се мине", обясни Цветанов, цитиран от БГНЕС.

"Разбира се, съответният получател, както и тези, които трябва да подсигуряват пратката по пътя до крайния потребител, също са ясни. За нас е важно, че България като външна граница на ЕС успява да спре подобни количества и те не влизат в ЕС", добави той и обясни, че "днес е много по-приятно да работиш срещу тежката организирана престъпност".

"Има сериозен интегритет на всички правоохранителни служби по целия свят и българските служби успяха през последните години да си спечелят доверие. Днес ние го отчитаме като един сериозен резултат от съвместната работа с нашите партньори", каза Цветанов, който се срещна със студенти и преподаватели от Стопанската академия "Димитър Ценов".

Има задържан за 72 часа по случая с пратката от 67 кг кокаин, заловена от митничарите на пристанище "Изток" в крайдунавския град, съобщи междувременно говорителят на Русенската окръжна прокуратура Валентина Личева.
Тя обясни, че в четвъртък ще се изготви искане от окръжния прокурор на Русе Огнян Басарболиев на задържания да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".

"На този етап не мога да дам повече информация по случая", заяви Личева. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Пловдивчани арестувани за кокаина за 100 млн. в Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди