изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:48 EEST
ТОЧИЛ ЧУЖДА ДЕБИТНА КАРТА ИСКА СЛУЖЕБЕН ЗАЩИТНИК    
НовиниНасроченото за вчера дело срещу 31-годишния Янко Ас. от Добрич бе отложено, за да му бъде осигурена адвокатска защита, съобщиха от Окръжния съд.


Подсъдимият е поискал да бъде представляван от служебен защитник, тъй като нямал средства за друг. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 22.06.2011 г. при условията на продължавано престъпление в село Оброчище, е теглил пари от чужда дебитна карта.
Според обвинителния акт, през юни 2011 г. пострадалата, която живее в  Оброчище, е дала дебитната си карта на мъжа, с когото живеела на съпружески начала, за да изтегли пари. Тя написала ПИН-кода на листче. Мъжът работел като общ работник в курортен комплекс. Като се прибрал у дома вечерта, той обяснил, че не е успял да изтегли пари, но ще стори това на следващия ден. Дебитната карта и листчето с ПИН-кода оставил в жабката на микробуса си. В следващите дни потърсил  там дебитната карта и листчето, но не ги намерил. Жената посетила клон на банката и уведомила за липсата. Там й съобщили, че от дебитната й карта е извършено теглене на 140 лв. от банкомат в Оброчище, след което тя уведомила полицията.
Разследването установило, че Янко е работил заедно с братовчед си, който е мъж на пострадалата. Един ден подсъдимият поискал ключовете на микробуса му, за да си почине в него. Междувременно открил дебитната карта и листчето с ПИН-кода в жабката на микробуса и ги взел. Като се прибрал от работа, той отишъл до АТМ-устройство и изтеглил 140 лв. от картата. Известно време след това разказал на братовчед си какво е направил.  Янко има начално образование, не е семеен, безработен е. Той вече е осъждан.
 


Сходни връзки

ТОЧИЛ ЧУЖДА ДЕБИТНА КАРТА ИСКА СЛУЖЕБЕН ЗАЩИТНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди