изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:43 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОДГОТВЯ ЗА КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН”    
НовиниЗасилен интерес от гражданите към участие в кампанията „Да изчистим България за един ден”, отчитат от общината в Добрич.


Там през миналата седмица е имало много обаждания и запитвания. Наложило се е допълнително да се осигурят 2500 чувала и ръкавици, за да могат да се раздадат на желаещите. Осигуряват се и жълти чували за пластмасовите отпадъци.
От общината са изпратили покани до 22 институции и организации с призив да се включат в националната кампания, която ще се проведе на 12 май. В Добрич тя ще започне в 10. 00 часа. И тази година усилията ще бъдат насочени към почистване на входно-изходните артерии и прилежащите околовръстни пространства към жилищните квартали. Очакванията са освен поканените институции на посочените места да се включат и всички доброволци, които са заявили своето участие на сайта на кампанията. Ръкавици и чували могат предварително да бъдат получени от Община Добрич - стая 419 и стая 420. Материалите ще бъдат раздавани и в деня на почистването на място, в сборните пунктове. ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ е един от основните партньори на кампанията и ще осигурят жълти чували, в които да се събират пластмасови и метални опаковки. Всички отпадъци, извозени по време на кампанията са освободени от отчисления, дължими по реда на Закона за управление на отпадъците. Гражданите, които почистват в този ден междублоковите си пространства и сами извозят отпадъците си до депото, няма да дължат такса за депониране. Участъците за почистване в кампанията са:
От бензиностанцията на Петрол по ул. „Хр. Ботев" по околовръстния път до моста на дере Сердика (сборен пункт - до бензиностанцията); Околовръстния път на кв. Балик от ул. „Хр. Ботев" до ул. „Орфей" (сборен пункт - пресечката на ул. „Орфей" с околовръстния път); Околовръстния път на кв. Балик от ул. „Орфей" до газстанция „Атанасов груп" (сборен пункт - пресечката на ул. „Орфей" с околовръстния път); Паметник „Хан Аспарух" (сборен пункт - пиаца на такситата от източната страна); Паметник „Цимерман" (сборен пункт - КПП Балчик); Градски парк „Св. Георги" - района около стадиона (сборен пункт - пред централния вход на стадион „Дружба"); Паметник „Добротица"
8. Градски парк „Св. Георги" - района около езерото (сборен пункт - пред ДЯ No4); Градски парк „Св. Георги" - пътя към с. Богдан (сборен пункт - пред ДЯ No4); Бившия зоопарк по бул. „25-ти септември" (сборен пункт - пред туристическата спалня); Района около КПП Кардам; Района около КПП Варна и пътя в посока Кобаклъка (сборен пункт - пред КПП); Бул. „3-ти март" ПЗ „Запад" (сборен пункт - пресечката на бул. „3-ти март" с околовръстния път); Района на 5-ти километър. На всеки пункт на 12 май в 10 ч. ще има представител на общината, казаха оттам.


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОДГОТВЯ ЗА КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди