изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:05 EET
Окръжен съд – Добрич, задържа двама добричлии за престъпления с наркотици    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, задържа под стража 34-годишния Ради Ж. Оп. и 32-годишния Илиян Ив. Ил. от Добрич.



Ради Оп. е привлечен като обвиняеми за това, че в периода 24.04.2012 г. – 02.05.2012 г. при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив: на 24.04.2012 г. в гр. Добрич без надлежно разрешително е придобил от неустановено при разследването лице, държал и разпространил на 34-годишен каварненец хероин, а на 02.05.2012 г. без надлежно разрешително е придобил от неустановено при разследването лице и държал с цел разпространение 1 бр. кафява найлонова торбичка, затворена в стъклен буркан, с около 50 гр. хероин.

Илиян Ил. е разследван за това, че на 02.05.2012 г. в гр. Добрич без надлежно разрешително е придобил от Ради Оп. и държал с цел разпространение наркотични вещества – кафяво прахообразно вещество, съдържащо се в 4 броя найлонови пликчета, представляващо хероин.

Окръжен съд – Добрич, разгледа и уважи внесените от Окръжната прокуратура искания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Съдът прецени, че на всеки от тях е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление.

От представените от досъдебното производство доказателства съдът прави извод, че Ради Оп. системно се е занимавал с разпространение на наркотици. Фактът, че е извършил престъплението при опасен рецидив, според НПК определя опасността лицето да се укрие или да извърши друго деяние. Той е осъждан няколко пъти и има изключително лоши характеристични данни. При тези обстоятелства и високата обществена опасност на престъплението, за което е привлечен да отговаря, съдът намира, че съществува реална опасност от укриване или извършване на друго деяние, а единствената адекватна мярка за неотклонение е задържането на Ради Оп. под стража.

От събраните за Илиян Ил. доказателства съдът прие, че може се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. 32-годишният не е осъждан, но съдът отчита като негативен факт от характеристиката му, че е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Решението за освобождаването му от наказателна отговорност е влязло в сила през месец януари тази година, а той се е занимавал и с престъпление, свързано с наркотични вещества. По досъдебното производство са налице и данни, че той системно е извършвал деяния, свързани с разпространение на наркотици. Държането и разпространението на наркотични вещества е престъпление с много висока степен на обществена опасност. Тези обстоятелства мотивираха съда да приеме като реална опасността той да извърши друго престъпление и да постанови най-строгата мярка за неотклонение спрямо Илиян Ил.

Определенията на Окръжен съд – Добрич, могат да се обжалват и протестират пред Апелативен съд – Варна.

 

09.05.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, задържа двама добричлии за престъпления с наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди