изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:29 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностСлужители на Районно управление на полицията в град Каварна, успяха да задържат 2 мъже, извършили на 6 кражби от миналата година до май 2012 г.

                 На 8 май, “неизвестен извършител”, чрез срязване е извършил кражба на два броя метални електрически стълбове и 20 метра меден проводник в местността Калиакра.

При проведените оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУП Каварна, се установява местонахождението на вещите - дворно място в село Божурец, община Каварна. В хода на разследването е задържан криминално проявения Ж.Г. (43г.) от гр. Каварна, който в съучастие със З.Н. (56г.) от гр. Варна и с помощта на технически средства са извършили кражбата.

При проведените претърсвания и изземвания в стопанския двор на Ж.Г. за иззети:

-   бензинов агрегат за електрически ток, предмет на кражба от вила в с. Божурец;

-          плуг, предмет на кражба от поле в землището на с. Българево;

-          инвентар, предмет на кражба от туристически комплекс в гр. Каварна.

-          трафомашина със заличени номера, предмет на кражба от обект находящ се на територията на гр. Балчик.

-          електрически проводници, обект на кражба от вилна зона в с. Топола, общ. Каварна.

Работата по случая продължава.

 

Служители на Районно управление на полицията в град Генерал Тошево, установиха и задържаха престъпна група, извършвала кражби на територията на територията на местното РУП.

 

В рамките на 2 дни е установен извършител на кражба на дизелово гориво от стопански двор на фирма в с. Кардам. Задържан е извършителя на престъплението М.М. (19г.) от с. Кардам.

При проведените допълнителни оперативно издирвателни мероприятия е установено, че М.М., в различно съучастие с двама /на 17 и на 16г./ от с. Кардам, общ. Генерал Тошево, са извършители на редица кражби на медни електрически проводници от необитаеми къщи и дизелово гориво от стопански дворове, на територията на с. Кардам, 

            Продължава изясняването на престъпната дейност на групата.

 

През изминалото денонощие на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 6  криминални престъпления.

 

- На 8 май е получено съобщение от Г.А. (48г.), за извършена кражба на в къща в с. Лозница. При оглед на място от служители на РУП гр. Генерал Тошево, е установено, че чрез демонтаж на стъкло е проникнато в помещението. Констатирана е кражба на мобилни телефони и радио-уредба от дома на потърпевшата.  Образувано е досъдебно производство.

            На 8 май е получено съобщение за кражба в стопански двор в с. Хитово. При извършен оглед на местопрестъплението от служители на РУП – 2 гр. Добрич е установено, че неизвестен извършител, чрез демонтаж извършва кражба на пет акумулатора и 200 литра дизелово гориво от три трактора. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 195, ал.1, т.3 от НК.  -На 8 май е регистрирана взломна кражба на територията на град Добрич. Около 19 часа в Първо РУП е получен сигнал за разбит патрон на входна врата в районна на кв. Дружба. При извършения оглед на място е установена липсата на лаптоп, и златни накити с общо тегло около 24 грама. Образувано е досъдебно производство.

 

 

            През изминалото денонощие не са регистрирани Пътно транспортни произшествия на територията на ОД МВР гр. Добрич.

 

През денонощието е възниквал един пожар, без материални щети.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди