изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:31 EEST
Безплатни почивки в Албена и Приморско в Световния ден на предизвикателството    
ТуризъмДве почивки в Албена и Приморско ще имат възможност да получат участниците в Световния ден на предизвикателството, който ще се проведе на 12 май от 10 часа пред фонтана в Южен парк в София. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени с томбола. Курортният комплекс ще зарадва двама от участниците със семеен уикенд, а всички, които се включат в спортната проява ще получат и 10 процента отстъпка за почивки в Албена и Приморско. 

 
Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България това е 20-то издание на големия празник  за масов спорт, което е основна проява от Националната програма за физическа активност и развитие „БУЛФАР’2012” на Българска Асоциация Спорт за Всички. Тази програма цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Денят за предизвикателство е ден за спорт и физическа активност под различна форма. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.
Проявата ще даде шанс на хора, които никога не са спортували активно, да се включат в този ден, независимо под каква форма с поне 15 минути активни спортни занимания.
За първи път Международният ден на предизвикателството се провежда през 1983 година. Спортната организация „PDRTICIPaction” в гр. Саскатун – Канада, реализира спортна програма за всички жители на града с основен мотив „занимание със спорт или физическа активност поне 15 минути без прекъсване”. Идеята се приема от още 50 други общини и така през м. май същата година с изключителен успех се провежда Ден на Предизвикателството (Challenge Day). В него участват 650 000 канадци.
В следващите години Предизвикателството минава границите не само на Канада, но и на континента и става една от най-мащабните спортни прояви в програмата на Международната Асоциация Спорт за Всички (ТАФИСА), която координира организирането му в световен мащаб и определя по жребий, съобразно броя на жителите, градовете съперници. Сега Предизвикателството се организира ежегодно в над 100 страни на всички континенти през м. май.
Българското Предизвикателство дебютира на 26.05.1993 г. в гр. София. През 1994 г., когато организацията и ръководството на проявата се поема от БАСВ, в него се включват 16 общини на територията на София и над 10 града с над 50 000 участници.

 


Сходни връзки

Безплатни почивки в Албена и Приморско в Световния ден на предизвикателството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди