изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:09 EET
НАП СЪБРА 511 ХИЛ. ЛВ. ОТ ПРОСРОЧЕНИ ГЛОБИ    
Икономика511 хиляди лева от неплатени глоби към различни институции събра НАП - Варна, в чийто обхват е и област Добрич, за четирите месеца на 2012 г., съобщават от пресслужбата на приходната дирекция.

Оттам поясняват, че  това са глоби на лица, пропуснали  да платят   задълженията си към органите на съдебната власт, КАТ, РИОКОЗ и други институции. От дирекцията на приходната агенция напомнят, че глобата, наложена от държавен орган, се внася в установения от закона срок в посочената от него сметка. След изтичане на този срок взискателите изпращат на НАП глобите и наказателните постановления, за да бъдат предприети действия от приходната агенция за събирането им. Ако и след изпратените от НАП покани и уведомления за доброволно внасяне на дължимите суми, гражданите не заплатят глобите, публичните изпълнители пристъпват към принудително им събиране. Статистиката на данъчните сочи, че от общата сума 210 хил. лв. са събраните за четеримесечието от неплатени такси, глоби и разноски по дела. От приходната агенция напомнят още, че всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към приходната агенция, бива проверен за това дали не дължи някаква глоба.
 


Сходни връзки

НАП СЪБРА 511 ХИЛ. ЛВ. ОТ ПРОСРОЧЕНИ ГЛОБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди