изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:01 EET
ПАК ГЕОГРАФИЯТА НАЙ-ЖЕЛАНА КАТО ВТОРА МАТУРА    
ОбразованиеИ тази година абитуриентите най-много са предпочели географията като предмет за втората матура, която е по избор, сочи справката на образователния инспекторат, съобщи за НДТ началникът му Петър Петров.

В областта зрелостниците, които ще полагат задължителния изпит по български език и литература са 1485 души. Изпит по география ще държат 590 абитуриенти. След география, втория по желание предмет е биологията - 317 заявления са подадени, каза Петров. Задачи по математика ще решават 120 абитуриенти. Най-малко заявления за втора матура има по предмета руски език - едва 11 на брой. Химията като предмет е предпочетена за втора матура от 18 абитуриенти.
Петров добави, че тази година за първи път зрелостниците ще държат матурите в различно от училището, което завършват, като допълни, че в една стая ще има ученици от поне две училища. Датите за изпитите са 21 и 23 май. Тогава са и външните оценявания за седмокласниците по български език и литература и по математика, където има и втори модул, валиден за кандидатстване в гимназия. Петров заяви, че тазгодишните седмокласници са около 1700 души, но колко от тях ще кандидатстват, ще стане ясно едва след подаването на заявления за кандидатстване. Ако заявления подадат около 560 ученици, колкото бяха миналата година, то тогава в гимназиите ще има по 3 места за едно дете, прогнозира Петров.
 


Сходни връзки

ПАК ГЕОГРАФИЯТА НАЙ-ЖЕЛАНА КАТО ВТОРА МАТУРА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПАК ГЕОГРАФИЯТА НАЙ-ЖЕЛАНА КАТО ВТОРА МАТУРА
Автор: Anonymous да 2012-05-11 @ 10:40 EEST
Най лесно се изкарва 3 на тест. Лесно се преписва, подсказва, а ако се задрасква само позиция Б примерно пак се се минава...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди