изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:33 EEST
Венера, Слънцето и Земята под конец    
ЛюбопитноЗемята, Венера и Слънцето ще се подредят в една линия в нощта на 5-ти срещу 6-ти юни. Според НАСА това е едно от най-редките астрономически събития. Жителите на Земята ще наблюдават как на фона на слънчевия диск преминава тъмното петно на диска на Венера.


Космическият телескоп "Хъбъл" ще използва Луната като огледало, за да наблюдава преминаването на Венера пред диска на Слънцето. Явлението ще може да бъде наблюдавано отново едва през 2117 година.

Тазгодишният пасаж на Венера ще даде възможност на учените да проверят методите си за откриване и изследване на екзопланети, а също да получат нови данни за атмосферата на Венера.

Парадът на Венера пред Слънцето не може да се наблюдава с невъоръжено око. Но чрез телескоп, астрономите ще могат да наблюдават движението на „малка точка“ на фона на слънчевия диск.

Според учените този парад на планетите няма да има никакво въздействие върху Земята. Но на 21 декември 2012 г., вече обявен от мнозина за край на света, ни чака още един парад  и то много по-сериозен. Тогава в една линия ще се подредят Сатурн, Юпитер, Венера, Меркурий, Марс и Земята. Планетите на други звездни системи също трябва да се подредят на този ден в една линия. Според астрономи подобно явление е изключително рядко. http://www.dartsnews.bg

 


Сходни връзки

Венера, Слънцето и Земята под конец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди