изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:34 EEST
ССИ: СРС запис вади Алексей Петров от ареста    
НовиниСъюзът за стопанска инициатива (ССИ) отправи заплаха да напусне тристранката, а членовете му да се включат в протести, ако в едноседмичен срок от МВР не предоставят записа от срещата между Алексей Петров и сочения за ключов свидетел Пламен Устинов през април.

Бившият съветник от ДАНС се върна отново в ареста на 4 май. Това определи състав на Софийски градски съд. По-строгата мярка бе поискана от прокурор Светлозар Костов по време на заседание по делото "Октопод".

Причина за оставането му в ареста станаха показанията на двама свидетели - Донка Митева и Пламен Устинов, които заявиха, че бившият съветник от ДАНС им е оказвал натиск. (Виж свидетелските показания)

Адвокат Васил Василев пледира тогава, че е налице предубеденост на съдебния състав, тъй като при вчерашното решение за оставянето на Петров в ареста, съдът е приел показанията на Пламен Устинов и Донка Митова за достоверни.

Председателят на ССИ Явор Джиджев напомни, че тези срещи са инициирани от Пламен Устинов и че на тях са станалия ясни подробности около инцидента с Алексей Петров през септември миналата година, когато по време на предизборната му кампания в Тетевен, той беше нападнат с брадва.

По този случай вече има образувано производство именно срещу Пламен Устинов.
„На срещите е станало ясно кой е измислил поръчковите убийства".

Свидетелят Пламен Устинов разказа в съдебна зала как Алексей Петров му е поръчал убийствата на Валентин Шотев през 2001 година, Васил Божков - през 2006 година и на Гриша Ганчев - през 2008, както и за ролята на журналиста Огнян Стефанов, добави Джиджев.

Той припомни, че през последните месеци Алексей Петров е възобновил своята обществена дейност, като на 22 март е взел участие в заседанието на тристранния съвет, на което е било прието неговото предложение за предприемане на пазарни мерки за осигуряване на достъп за финансиране на малките и средни предприятия.

Според шефа на предизборния щаб на Алексей Петров - Цончо Колев, бившата барета е жертва на икономическата политика, на новаторството в държавата и на политическата политика в държава.

„Не е тайна, че преди съдът да се произнесе е клакьорствано от вътрешния министър Цветан Цветанов", заяви Колев и припомни, че когато бяха поставени взривове пред офиси на РЗС и ДСБ, първото нещо, което силовият министър е казал, че това е дело на Алексей Петров.

„България трябва да се събуди и това събуждане трябва да започне от Цветан Цветанов, който да покаже СРС-тата със записите от априлските срещи между Петров и Устинов". Колев, подобно на Алексей Петров, изказа съмнения в психическото здраве на ключовият свидетел по делото „Октопод".
http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ССИ: СРС запис вади Алексей Петров от ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди