изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-09 @ 08:24 EET
ВАС се произнесе в полза на държавата и по последното дело за Дамбата    
Ред и сигурност

ВАС се произнесе по последното дело за Дамба „Албена – Балчик”: неправомерно продаден имот публична държавна собственост на „Зари СС” ЕООД от бившия областен управител на Добрич. 

     Излезе последното решение на Върховния административен съд относно обявените по протест на Окръжна прокуратура-Добрич за нищожни заповеди на Областния управител на Област Добрич, за продажба на имоти - частна държавна собственост. Установено е, че преди да бъдат актувани като частна собственост на Държавата, те са били част от имот с трайно предназначение „територия, заета от води и водни обекти" и с начин на трайно ползване „крайбрежна плажна ивица".

     ВАС остави в сила решението на Добричкия административен съд (№ 99/20.07.2011г.), което гласи: “ОБЯВЯВА по протест на Окръжна прокуратура Добрич нищожността на Заповед №РД–11–04–58/25.05.2009г., с която Областният управител на Област с административен център Добрич НАРЕЖДА: Определя „Зари - СС” ООД за купувач на недвижим имот частна държавна собственост, а именно земя с площ от 5 930 кв.м., представляваща ПИ №300–5–5/04.02.2004 г. на Изпълнителния директор на АГКК.”

ВАС приема, че заповедта е издадена при съществени нарушения на материалния и процесуалния закон. Закононарушенията засягат императивни разпоредби на Конституцията на РБ, Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, Закона за водите и Закона за държавната собственост.

От доказателствата по делото безспорно е установено, че имотът изцяло е образуван от имот, в който е включено брегоукрепително съоражение Дамба Албена-Балчик. Съоръжението е изключителна държавна собственост, тъй като по местоположение и характер е отвоювана територия от Черно море, крайбрежна плажна ивица. Решението на Върховния административен съд  е окончателно.

Припомняме, че това е последното от осемте дела за Дамба „Албена – Балчик”,  по които ВАС се произнася в полза на държавата.

 


Сходни връзки

ВАС се произнесе в полза на държавата и по последното дело за Дамбата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди