изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:37 EEST
Холандия прие закон за неутралност на интернет    
Европейски съюзПървата европейска страна със закон за неутралност на интернет е Холандия. С него доставчиците на интернет няма да имат право да филтрират и цензурират трафика, освен за целите на сигурността и за оптимизация на работата на мрежите.


Холандското законодателство забранява също така проверка на пакетите и използването на други подобни техники за подслушване и проследяване, предаде Mobile Bulgaria.

Първият текст на закона беше представен през юли миналата година, като поводът беше да се забрани на мобилните оператори да блокират VoIP разговорите през мрежите си. Разпоредбите на закона обаче се простират над всички компании, които предлагат достъп до интернет.

Проблеми с цензурата на трафика и ограничаването на достъпа до някои услуги през интернет обаче продължават да съществуват в много други страни, като ефектът е толкова сериозен, че Sony дори се отказа от плановете си да разработва стрийминг телевизия заради потенциални конфликти. http://it.dir.bg

 


Сходни връзки

Холандия прие закон за неутралност на интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди