изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:27 EEST
Стойчев: Не мога и не искам да бъда симпатичен на всички, няма да се върна повече в българския волейбол    
СпортОсвободеният от националния отбор Радостин Стойчев заяви, че е разбрал за уволнението си, когато вече е била стартирала пресконференцията на федерацията, на която инж. Данчо Лазаров обяви решението за смяната на треньора със Силвано Пранди. Наставникът на Тренто беше много разочарован и очевидно му е болно за случващото се в българския волейбол.



“Знам, че съм уволнен. Току-що разбрах. До преди 4 минути не знаех, че съм уволнен, сега ме уведомиха. Чакаше ме секретарят на федерацията, който ми каза, че Управителният съвет е взел решение да ме освободи. Никой не ми е казвал и не ми се е обаждал преди тази пресконференция. Иво Константинов ми се обади, но не ми каза за какво. Обеща, че ще ме потърси за някаква среща, но не го направи”, заяви Стойчев в зала "Арена Армеец", където се яви, за да гледа на живо финала на олимпийската квалификация между Италия и Германия. 

“Не съм разговарял с Лазаров. Разговарял съм два пъти за една година с него. Аз не съм дошъл да работя с федерацията, а с волейболистите. Не знам дали той ме понася или не. Аз не мога и не искам да бъда симпатичен на всички. Ако се разбирам с всички, значи нещо не е наред. Аз съм спокоен и с чиста съвест”, заяви вече бившият национален селекционер във връзка с отношенията си с инж. Данчо Лазаров. 

На въпрос дали е знаел, че ще бъде уволнен, Радо отговори: “Знаех, че ако не спечелим квота, ще ме сменят. Договорът ми беше до края на сезона. Но усещах, че ще ме сменят. Аз дойдох да си подам оставката миналата година, но ме накараха да остана. Поговорихме за целите, после имахме 6-7 часа среща с Управителния съвет”.

“След загубата от Германия Бойко Борисов ни поздрави и каза, че вярва в нас и ще спечелим квотата. Не мога да коментирам дали федерацията престъпва волята на премиера”, заяви още пред камерата на "Канал 3" спецът.

Радостин Стойчев коментира всички смени, за които беше обвинен, че са били неправилни, както и за атаките към него: “Глупости са това, че Жеков не е бил контузен. Не искам да коментирам изказванията на болни хора. Ще ви кажа защо смених Матей. Това са чисто технически неща, които хората няма как да разбират. Матей изнесе тежеста на цялата атака, след дългата серия на начален удар го смених на втора линия за да почине и да има сили после да атакува от първа. Трябваше да го сменя да почине, да спасим топката в защита и да влезе пак Казийски, но не успяхме да го направим в пет поредни точки. Това е технически проблем, нищо общо с глупостите, които се изговориха. Ако трябва пак да водя мача, пак щях да го водя така. Смяната на Пенчев с Алексиев също е по тази причина. Ако Алексиев беше през цялото време на терена щеше да посрещне 50 топки и да капне и после щяха само към него да насочват”.

“Когато приех поста, бях готов да ме обвиняват в какво ли не. Просто искахме да направим нещо за волейбола, знаех че ще имам лични неприятности. Ще помисля няколко дни и ще реша какво да кажа. До преди 2 минути не знаех, че няма да съм селекционер, така че тепърва ще говоря. Ще ви разкажа някои неща за “7 дни спорт”. Има какво да кажа! Исках да направя нещо за волейбола в България - деца, първенство, повишаване на качеството, затова дойдох, не само за националите. Искахме да използваме ентусиазма в хората, залата... и това беше подходящо за каузата. Българският волейбол и България са над личния интерес. Важно е да сме на Олимпиадата и младите да се развиват. Не ми е цел да сменям ръководството на федерацията. Аз им обяснявам какво искам да направя, но те не ме разбират. Лично премиера ме помоли да остана и да направим всичко възможно за волейбола, когато исках да напусна преди година. Стефка Костадинова също ми се обади. Не съм имал голямо желание да работя във федерацията, но останах за идеята и заради волейбола. Няма да се върна повече в българския волейбол. Те дойдоха при мен, когато освободиха Пранди. Аз им казах, че не е правилно, че грешат. Исках да помогна на младите и на първенството. Те казаха че така или иначе Пранди ще го махнат и аз нямах избор, трябваше да поема отбора, защото нямаше голям избор”, заяви той

Стойчев бе попитан дали смята, че някой от волейболистите са го бойкотирали и са играли срещу него: “Питайте момчетата, аз не знам дали са против мен. Те ми са обадиха, повикаха ме и ми казаха, че от федерацията са им се обадили, че ще ме сменят. Аз им казах да са спокойни. Не искам да говоря от тяхно име дали ме подкрепят. Не говоря и от името на Матей. Вие го тиражирате като човек, чийто решения зависят от мен, а това не е така- той разумен и самостоятелен”.

“Не съм доволен от последната една година, защото не се класирахме на Олимпиадата. Резултатите обаче са реални, щом не съм ги класирал, явно съм можел да се справя по-добре... Искам да благодаря на хората в залата, за мен е важно че има свестни българи, които милеят за нещо българско, не се поддавам на евтини провокации”, завърши Стойчев. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Стойчев: Не мога и не искам да бъда симпатичен на всички, няма да се върна повече в българския волейбол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди