изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:02 EEST
Анна Янева е новият председател на БСП-София    
Политика

Новият председател на БСП-София е Анна Янева. „Оспорваната надпревара днес за мен е положителен знак. Всички заедно можем да работим в битката, с която сме се заели", заяви Янева, която беше избрана на второ гласуване измежду трима кандидати с подкрепата на 96 делегати.



„Първоначално останаха 5 от 14 кандидати. Другите колеги си направихме самоотводи и останаха петима: Анна Янева, Георги Кадиев, Николай Малинов, Борис Цветков и Валентин Иванов. Първият път избирахме между тях", обясни Корнелия Нинова. След първия избор, са останали Анна Янева, Борис Цветков и Николай Малинов с еднакъв брой гласове. „Втори път се наложи да избираме между тях тримата и избрахме Анна Янева - с 96 гласа", посочи Нинова. Борис Цветков е получил 45 гласа, а Николай Малинов - 49.

В новия състав на Градския съвет бяха избрани 72-ма души. За председател на Градската партийна контролна комисия е избран Веселин Гъжев.

Анна Янева ще оглави градската организация в столицата, но ще трябва да се откаже от депутатското си място, защото според устава на партията, тя няма право да съвместява двата поста. Чл. 20 от Устава гласи "Избраните за кметове, областни управители, народни представители, представители в Европейския парламент, министри, зам.-министри и изпълнителни директори на агенции не могат да бъдат председатели на общински, районни, градски и областни съвети на БСП".

Досегашният председател на БСП-София Румен Овчаров се оттегли от поста си вчера сутринта след 12 години начело на най-голямата градска организация.

При сбогуването си Овчаров благодари през сълзи на съпартийците си в прочувствена реч пред 12-ата им отчетно-изборна конференция. Те го изпратиха с овации и ставайки на крака.

Рокадата се наложи заради нов член в устава на левицата, който не позволява един и същ човек да е едновременно депутат и председател на градската организация.

В новия партиен устав има ограничение за съвместяването на публични длъжности и ръководни постове в партията.

Според документа избраните за кметове, депутати, евродепутати и министри не могат да бъдат председатели на общински, районни, градски и областни съвети на БСП. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Анна Янева е новият председател на БСП-София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди