изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КРУШАРИ БЕ В ТУРЦИЯ    
НовиниДелегация от община Крушари, водена от кмета Добри Стефанов, включваща и младежкия фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа”, е била официално посещение в община Султанкьой в Турция.


Целта на посещението е била да се проведат първоначални преговори за побратимяване на двете общини за постигане на бъдещи общи инвестиционни намерения. Визитата е била свързана и с от и по повод Деня на детето в Турция. В тази връзка българските гости са присъствали на празник, на който фолклорната формация от Крушари е изнесла концерт. Участвали са и деца на възраст от 2 до 12 години от общината-домакин. На официалната ложа заедно с кмета на турската общината и делегацията от Крушари, са присъствали и ръководителите на местните институции на община Султанкьой, както и редица общински съветници.
В огромен процент населението на Община Султанкьой, която се състои единствено от едноименното населено място, са наследници на изселници от крушарското село Абрит. Този факт прави връзката между двете общини по- силна  и открита, посочват от община Крушари. Ръководството й е отправило покана към екипа на кмета Ерсин Чоплан за връщане на визитата.
 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ КРУШАРИ БЕ В ТУРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди