изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:42 EEST
ДОБРУДЖАНЦИ АКТИВНО ЧИСТИХА    
ЕкологияЖителите на Добричка област се включиха активно в националната кампания “Да изчистим България за един ден”, която се проведе в събота. От пресцентъра на областната администрация съобщиха обобщени данни, които показват желанието на всички да живеят в по-чисти населени места.

Служителите на администрацията са събирали боклуци в района на паметника на Добротица. Множество добричлии ползваха осигурените от община Добрич общо 4 хиляди комплекта чували и ръкавици за почистването, както и осигурените жълти чували за пластмасовите опаковки - бутилки и найлонови пликчета, пластмасови чаши. В резултат на разделното събиране в края на съботния ден от областна администрация съобщиха, че в Добрич включилите се да почистват града ведомства, фирми и граждани са събрали 160 кг чисти пластмасови отпадъци, а събраният в черни чували отпадък и извозен на сметището е бил 62 т. В община Генерал Тошево също активно чистиха, като в инициативата се включиха над 600 души, от които 200 деца от трите училища в общината. Освен предварително обявените райони в Тошево са си добавили и нови и са чистили и около Техникума по земеделие, района на Горското стопанство, обходния път с. Присад - с. Люляково. Само за три часа след старта на кампанията в община Тервел доброволците и радетели за чиста България са събрали 9 т отпадъци и 8 т зелена маса от гробищния парк, съобщиха още от пресцентъра на областна администрация. В Тервел в инициативата са ес включили 1431 души – по-голямата част, от които от училища и детски градини – 1078 души. Освен представители на общинската администрация и неправителствени организации, да направят селата си по-приветливи са излезли хора в Безмер и Зърнево, информират от пресцентъра. 20 фирми и ведомства, както и едно училище чистиха на територията на община Шабла. Основно акцията в морската община бе за събирането на боклука по обширните плажове, които са безстопанствени. Ведната след приключването на маратона кметът на Каварна Цонко Цонев и Тони Бонов - коордитанор към Българската федерация по лека атлетика, поставиха началото на почистването. Участниците в кампанията чистиха пътят за Крайбрежна зона и плажната ивица, районът на кварталите "Младост І" и "Младост ІІ", както и районът, заключен между ул. „Васил Левски”, ул. „П. Р. Славейков” и ул. „Андрей Василев – Амирата”. Нерегламентирани замърсявания се чистиха и в селата на територията на община Каварна. В края на съботния ден бе отчетено, че на територията на морската община са събрали приблизително около 85 т отпадъци, които са депонитари на депото.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЦИ АКТИВНО ЧИСТИХА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРУДЖАНЦИ АКТИВНО ЧИСТИХА
Автор: Anonymous да 2012-05-14 @ 20:09 EEST
моля Селска Община да пратят сметоизвозваща машина в Плачи дол ,ул Осма , да извози боклуците.Събрахме ги , но пак ще се разнесат.Стига са се карали там в Съвета.Да хващат метлите.
ДОБРУДЖАНЦИ АКТИВНО ЧИСТИХА
Автор: Anonymous да 2012-05-15 @ 13:31 EEST
За жалост не се включиха  активно добричлии.Поне в квартала който живея не видях една позната физиономия да се включи в кампанията.Но иначе парадираме за чист град.Мое мнение.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди