изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:49 EET
ВЛ. КАЛЧЕВ ИЗДЪРЖА ПОПРАВИТЕЛНИЯ ВОТ    
ПолитикаВ БСП – Добрич, признаха, че членската им маса намалява. Бойко Великов не скри от съпартийците си, че "има корпоративни интереси в БСП"

На "поправителната" си конференция БСП - Добрич, отново преизбра досегашният лидер Владимир Калчев, така както и на първата, проведена на 7 април, която НС на БСП обяви за нелегитимна. Делегатите на конференцията бяха запознати с отчетните доклади на председателя на общинската организация Владимир Калчев, както и на председателят на Контролния съвет – Султанка Минчева, която със съжаление отчете, че се увеичават случаите, в които от партийната каса се заделят пари за цветя и венци. В изказванията в залата, както и по статистически данни на база протоколи за членската си маса, която се подава в централата на партията, стана ясно, че БСП – Добрич, се топи и по данни на самата партийна организация през април социалистите в Добрич наброяват около 750 души. Много “кривици” си казаха социалистите, като имаше реплики от рода на: “Днес чистим България, а ние тук чистим боклука от партията си”,  “Вождовете в партията са много, но индианците не останахме”, “Ще изгоним младите с апаратните си игри”. Не липсваха и конкретни предложения “Трябва да се променяме. Не може със стари методи да се явяваме в нови варианти”, “Нека спрем да говорим какво е направила ГЕРБ и Бойко Борисов, защото ги направихме велики. Нека говорим за нас”.
За да са сигурни от "Позитано" 20, че този път конференцията ще протече по устав в Добрич бе Бойко Великов, който бе и председател на нарочната комисия, назначена от НС на БСП. Гост на конференцията бе и депутатът Петър Димитров. В залата пред добричките социалисти Великов призна: "Има корпоративни интереси в БСП. За съжалание все по-силно е влиянието им в партията". Членът на НС на БСП призна също, че националното партийно ръководство е длъжник на БСП - Добрич, като Великов сподели: "досега БСП-Добрич, вие, сте заложник на коалиционна политика". От трибуната той призова за повече партиен морал, който е все по-дефицитен, като заяви, че не би трябвало битката на върха да се пренася и по места. За втори път бе направен избор за председател, като отново добричките социалисти препотвърдиха решението си от 7 април и начело на общинската партийна структура в града остава и досегашният председател Владимир Калчев. Номинираните бяха общо 8 – Владимир Калчев, Генади Ганчев, Деян Дяков, Донка Кюприбашиева, Иван Костов, Мая Димитрова, Пейчо Пеев и Божидар Димитров. След направените отводи обаче в спора за председателското място останаха само Владимир Калчев и Мая Димитрова. Преброяването на бюлетините показа успех за Калчев. Този път обаче БСП - Добрич, не потвърди подкрепата си за кандидатурата на Георги Пъпванов за лидер на БСП на предстоящия конгрес и избраните четирима делегати за конгреса ще гласуват по съвест.
 


Сходни връзки

ВЛ. КАЛЧЕВ ИЗДЪРЖА ПОПРАВИТЕЛНИЯ ВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди