изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:31 EET
В Гърция ще се проведат нови парламентарни избори    
Европейски съюзГръцките политици отново не успяха да се договорят за съставяне на правителство, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. В страната ще се проведат предсрочни парламентарни избори.
От президентството съобщиха, че „усилията за съставяне на правителство са завършили с неуспех”, предаде АФП, цитирана от "Фокус".


 В 10 часа в сряда президентът Каролос Папуляс свиква на среща всички партии, за да се състави временно правителство, което ще се занимава с текущите въпроси до провеждането на новите избори.

Най-вероятно новият вот ще бъде през юни, а в гръцката хазна има пари за заплати и пенсии само до тогава.

В понеделник вечерта президентът предложи на лидерите на Нова демокрация, ПАСОК и Демократичната левица да бъде съставено правителство от технократи, подкрепено от парламента.

Във вторник обаче, след нови преговори между лидерите на основните партии в страната, председателят на ПАСОК Евангелос Венизелос съобщи, че в страната ще се проведат предсрочни парламентарни избори, предаде АФП, цитирана от "Фокус".
След съдбоносната среща,  в която не се включиха само лидерите на комунистите и неонацистите, Венизелос заяви, че "уви" в страната не е възможно да се сформира коалиционно правителство заради патовата ситуация в законодателния орган на страната.
"Ние отново вървим към избори, след няколко дни, и то в много лоши обстоятелства", подчерта социалистическият лидер, цитиран от БГНЕС.

Според Венизелос, най-непреклонни на преговорите са били крайнолявата коалиция СИРИЗА и Демократичната левица на Фотис Кувелис.
"Ще се надяваме народа да гласува по-зряло на следващия вот. Трябва да тръгнем към по-добро, не дай си Боже, към по-зле", каза Венизелос.

На изборите на 6 май Нова демокрация и ПАСОК загубиха значителна част от подкрепата на избирателите си в полза на малки партии. Така се стигна до политически хаос в страната. СИРИЗА, която получи втори резултат на тези избори, отхвърля помощта на МВФ и ЕС. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

В Гърция ще се проведат нови парламентарни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди