изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:53 EEST
Уволниха образователен шеф за съжителство с колежка    
Новини

Директорът на регионалният инспекторат по образованието в Стара Загора Любомир Любенов поиска оставката на ресорния си министър Сергей Игнатов заради нелепа, според него, заповед за уволнението му. Като мотив за освобождаване е посочено дълготрайното му съжителство с колежка, която работи в отдел в Регионалния инспекторат по образованието.



Любенов бе възстановен на директорския пост с решение на Върховния административен съд през миналата седмица. Той обаче се задържа на шефския пост твърде кратко след като в понеделник получи нова заповед за уволнение, подписана от министър Игнатов. В нея пише, че към момента на възстановяването му на предишната му служба е в дълготрайно фактическо съжителство с посоченото лице. Така би се оказал в йерархическа връзка на ръководство и контрол със същото лице.

"Ще обжалвам тази заповед и искам оставката на министъра, защото не гледа какво подписва. Утре може да даде на първокласниците задачи от висшата математика", заяви Любенов. Според него мотивите, с които е освободен са нелепи, още повече, че е посочено и името на другото лице, което може да го злепостави.

"Не е коректно. Не е човешко. Тази заповед съдържа определено клеветнически твърдения и показва, че няма с какви доводи да ме освободят", твърди Любенов.
Той бе уволнен от директорския пост още през юли 2010 г. с мотивите, че е нарушил трудовата дисциплина. Тогава отново обжалва министерското решение на всички инстанции и ВАС го възстанови на поста. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Уволниха образователен шеф за съжителство с колежка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди