изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:19 EEST
ДВЕ ГОДИНИ ПРОБАЦИЯ ЗА ШОФИРАНЕ БЕЗ КНИЖКА    
Новини28-годишен балчиклия ще търпи 2 години пробация за шофиране без свидетелство за правоуправление, реши Районният съд в Балчик.


Той одобри сключеното между Районната прокуратура и 28-годишния Кр. Д. К. от Балчик споразумение за решаване на образуваното срещу него наказателно дело в досъдебното производство. Със споразумението му се налага наказание пробация с две пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 2 години и „задължителни срещи с пробационен служител” за същия период.
Младият мъж е признат за виновен в това, че  на 13 септември миналата година около 13,50 ч. по улица в Балчик е карал лек автомобил „Рено Меган”, без да притежава свидетелство за управление на моторно-превозно средство в едногодишен срок от наложено му от началника на РУП – гр. Балчик, наказание по административен ред, влязло в сила на 09.09.2011 г. Полицаите получили сигнал от дежурния, че Кр. Д. К. е забелязан да кара без книжка. Видели го и спрели автомобила му. Кр. К. дал за проверка всички документи на колата. Той обяснил, че не притежава свидетелство за управление на МПС, тъй като му е отнето и не е възстановил правата си на водач. Книжката му е отнета със заповед на началника на РУП – Балчик от 8 март 2009 г. С решение от 3 юли 2009 г. на Районния съд в Балчик той е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 8 месеца. Освен него той изтърпял и 2 месеца лишаване от право да управлява автомобил,  му с наказателно постановление от 23.03.2009 г. На 08.01.2010 г. той приключил изтърпяването на наказанията, но не направил постъпки да възстанови правата си като водач, затова не е правоспособен.
Кр. К. бил санкциониран за трети път с наказателно постановление на началника на РУП – Балчик, влязло в сила на 09.09.2011 г. Той бил глобен със 100 лв. за това, че е управлявал автомобил, без да е правоспособен водач. На 13.09.2011 г. обаче отново извършил същото деяние. Пред съда подсъдимият е признал вината си и е заявил, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
 


Сходни връзки

ДВЕ ГОДИНИ ПРОБАЦИЯ ЗА ШОФИРАНЕ БЕЗ КНИЖКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди