изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:47 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ    
Ред и сигурностНа година и половина условно при 3 години изпитателен срок бе осъден от Окръжния съд в Добрич 23-годишният Севгин С. Ахм. от с. Йовково, община Ген. Тошево.


Той е признат за виновен в това, че на 4 декември 2010 г. в Добрич по околовръстен път при управление на „Рено Меган” е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 20-годишен младеж.
От пресцентъра на съда посочват, че по делото е установено, че на 3 декември 2010 г. около 23,30 ч. пострадалият, свидетел по делото и подсъдимият Севгин тръгнали от с. Йовково за гр. Варна с лек автомобил „Рено Меган”. Севгин управлявал колата. До него на предната седалка седял свидетелят, а пострадалият бил на задната седалка. Около полунощ те се намирали на околовръстния път на Добрич. Автомобилът се движел с включени фарове на къси светлини. Асфалтът бил мокър и валяло дъжд. Севгин карал със скорост около 130 км/ч. Преди да навлезе в десния завой на околовръстното шосе бил заслепен от насрещно движещ се микробус. Загубил контрол върху управлението на „Реното” и автомобилът продължил движението си по допирателната на завоя, пресякъл диагонално лентата за насрещно движение и преминал върху левия банкет. При движението му върху банкета дясната част на колата се ударила в дърво, после предната част на автомобила се блъснала в друго дърво, след което той се завъртял около вертикалната си ос и се установил в покой. Произшествието станало около 5 ч. на 04.12.2010 г. При удара 20-годишният младеж получил наранявания, но бил в съзнание, стенел и останал да лежи до колата. Севгин веднага след инцидента съобщил на полицията за случилото се. На местопроизшествието пристигнал екип на „Бърза помощ” и пострадалият бил отведен в МБАЛ – Добрич, където починал няколко часа по-късно. Съдебно-медицинската експертиза е установила, че младежът е получил множество тежки травми, а причина за смъртта му е остра кръвозагуба от разкъсване на десния бял дроб. От заключението на назначените по делото авто-технически експертизи Окръжна прокуратура прави извода, че ако водачът на лекия автомобил е бил заслепен от насрещно движеща се кола и е реагирал своевременно и е предприел спиране в този момент, той е имал техническата възможност да предотврати настъпването на произшествието, спирайки автомобила си преди преминаването му върху левия банкет, както при установената му скорост. Максимално допустимата скорост на движение при тези метеорологични условия при включени фарове на къси светлини е следвало да бъде около 46 км в час.
Севгин е лишeн от право да управлява моторно-превозно средство. Съдът е решил още той да заплати на родителите на починалото момче платения от тях адвокатски хонорар. Те са оттеглили предявените граждански искове от по 80 хил. лв. на човек, като имат намерение да търсят правото си на обезщетение пред гражданския съд.
Делото е гледано като съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си. Присъдата на подлежи на обжалване и протест.
 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди