изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:49 EEST
Полицията арестува Евелин Банев – Брендо и Амигоса    
Ред и сигурностЕвелин Банев – Брендо е задържан в района на Созопол, съобщи за Агенция „Фокус” главен комисар Станимир Флоров. Той е заподозрян в извършване на престъпление и ще бъде задържан за 24 часа. Задържан е бил и Петър Петров - Амигоса.


"В хода на това задържане (на Брендо) ще се установят тези предположения и това, което смятаме, че е извършил като престъпление. Засега няма други подробности", каза Станимир Флоров.

По непотвърдена информация Евелин Банев е бил издирван чрез Интерпол с червена бюлетина заради трафик на големи количества кокаин, съобщиха БНР и БНТ.
Брендо е заподозрян и затова, че е основният "перач" на парите, които се получават от трафика и реализацията на кокаин.

Банев беше задържан за пране на пари и преди 5 години, припомня БНТ. Тогава той беше уличен, че през 2006 г. е изпрал около 2 млн. евро. В ареста тогава заедно с Брендо попадна и съпругата му - Десислава.
Малко преди това беше застрелян Константин Дишлиев, близък съратник на Брендо, и собственик на една от първите финансови компании в България, които са отпускали ипотечни кредити, без да са банкови институции. Подозренията са, че именно чрез влагане във финансови къщи, а след това и в строителство, Банев е организирал прането на приходите от търговията и трафика на кокаин.

Срещу Евелин Банев има заведено дело за финансови злоупотреби. Според прокуратурата, Брендо е част от организирана престъпна група, „изпрала” над 21 млн. лв. от трафик на наркотици чрез фирми у нас и в чужбина. Според обвинението групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.
Според оперативни източници, Брендо, който е бивш сътрудник на убития Иван Тодоров-Доктора, е „прал” пари и на Маргините.

Вчера е било задържано и още една знакова фигура, близка до Иван Тодоров - Доктора - Петър Петров - Амигоса, съобщи Дарик радио. Амигоса беше в неизвестност от края на януари, когато Върховният касационен съд го осъди на 3 години затвор по обвинение за пране на пари на стойност 99 млн. лева от контрабанда на цигари. Иван Тодоров - Доктора бе обвиняем по същото дело преди смъртта си. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Полицията арестува Евелин Банев – Брендо и Амигоса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди