изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:07 EEST
Листопад в ГЕРБ за изборите    
Политика67 депутати от ГЕРБ вероятно ще запазят местата си в следващия парламент, но за останалите 50 оставането на избираеми места в листите е под въпрос. В средите на управляващите вече върви "първата цедка" за парламентарните избори през лятото на 2013-а, твърди "Стандарт", позовчавайки се на източници от партийната централа.

Неразбориите в структурата във Варна, а преди това в Благоевград и Хасково, както и провалът на изборите в Кюстендил, дали тласък на контрола в ГЕРБ и Изпълнителната комисия вече е започнала да оглежда депутатите - кой колко работи на жълтите павета и в региона си, активен ли е или само генерира неприятности.

Разбира се, до изборите има достатъчно време депутатите извън полезрението на началниците да "блеснат" и отново да влязат в плановете им за 42-рото Народно събрание. А и в крайна сметка решенията в ГЕРБ никога не са окончателни, докато не се произнесе лидерът Бойко Борисов, напомнят от централата.

Най-пресни са две кадрови промени. Предстои с партийния си пост да се раздели областният координатор в Кюстендил - депутатът Валентин Микев, след като ГЕРБ остана на трето място в частичните избори за общинари. Много било възможно в стола му да седне Вася Пешева, която водеше общинската листа. Втората промяна ще е във Варна. От няколко месеца изпълкомът търси ново име за местен лидер, което да не е обвързано с нито едно от двете лобита в конфликт - на депутатите Павел Димитров /настоящ шеф/ и Емил Радев. Най-новата версия е, че централата в София се е спряла на Иван Портних, който оглави бюджетната комисия в местния парламент и управлява голям хотел във Варна. За изборите е сигурно, че депутатската листа на ГЕРБ в морската столица ще бъде основно ремонтирана. В момента управляващите имат 8 от всичките 13 депутати там. Вероятно листата отново ще води вицепремиерът Цветан Цветанов, за да може с авторитета си поне да задържи резултата в раздираната от дрязги партийна структура.

Не се очертават промени при известните имена в ГЕРБ и те ще останат да коват закони. Едно от спорните имена - Лъчезар Иванов, засега запазва мястото си. Сред депутатите, за които се говори, че по различни причини може да се разделят с парламента, са зам.-шефът на групата Тодор Димитров /Разград/, Валентин Микев /Кюстендил/, Ивелин Николов /Плевен/, Павел Димитров /Варна/, Фани Христова /Хасково/, Иван Петров /Хасково/, Христо Христов /Велико Търново/.

Вече се въртят и имената на бъдещите нови "звезди" в парламентарната група. Добро място в някоя от софийските листи ще бъде предложено на шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Партийните началници харесали работата още на Вася Пешева от Кюстендил, както и на новата областна лидерка в Благоевград Даниела Савеклиева. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Листопад в ГЕРБ за изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди