изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:41 EET
В БАЛЧИК ОСЪДИХА КАВАРНЕНЦИ ЗА КРАЖБА НА ПРОВОДНИК    
Ред и сигурностДвама каварненци - 27-годишният Исм. Р. Х. и 25-годишният Ж. Д. М., са осъдени от Районния съд в Балчик за кражба на проводник, съобщиха от съда.


Те са признати за виновни в това, че на 27 май 2010 г. в землището на с. Гурково от сондаж на „ВиК” – Балчик, след предварителен сговор помежду си и чрез използване на технически средства са откраднали 11 метра електрически проводник. Той е бил на стойност 534,84 лв.
Наказанието, което съдът е наложил на Исм. Х., е една година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок. Съучастникът му е осъден на 16 месеца затвор в затворническо общежитие от закрит тип. Освен това, двамата са осъдени да заплатят на „ВиК” – Добрич, обезщетение в размера на предявения граждански иск 534,84 лв. 
Според обвинителния акт, вечерта на 26 май Живко М. и Исм. Х. тръгнали с автомобил „Опел Вектра” към село Гурково. Спрели до полезащитен пояс след с. Могилище. След полунощ на 27 май стигнали до сондаж, собственост на водното дружество. Исм. Х. спрял тока на съоръжението и с помощта на арматурната ножица и ножовката двамата отрязали кабел около 11 метра и чрез дърпане го измъкнали от земята. Навили електрическия проводник на руло и с колата го превозили до сметището на Каварна. Там изгорили изолацията му. На следващия ден Живко предал кабела за метален отпадък. Присъдата подлежи на обжалване и протест, информират още от съда. 


 


Сходни връзки

В БАЛЧИК ОСЪДИХА КАВАРНЕНЦИ ЗА КРАЖБА НА ПРОВОДНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди