изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:37 EEST
Мафиотски почерк в атентата в гимназия в Италия, който уби момиче    
По света

Две момичета загинаха, а други седмина техни съученици бяха сериозно ранени при двоен взрив до входа на сграда в южния италиански град Бриндизи.



Едната ученичка е починала на място от експлозията, а другата – в болницата от раните си. Трима от ранените ученици имат тежки изгаряния, а едно дете е със счупени ръце, предава БГНЕС, позовавайки се на АФП.

От болницата обаче опровергаха изявлението за втори загинал ученик, въпреки че по-рано полицейски източници съобщиха за втора ученичка на 16 години, която е загинала вследствие на раните си от бомбения взрив.

От болницата обясняват, че ученичката е в много сериозно състояние, но все още е жива.

Взривното устройство е било с две газови бутилки, скрито в кофа за боклук пред училището. То е избухнало в 7:45 часа местно време, когато учениците пристигали за първия час.

Италианските следователи смятат, че мафията стои зад експлозията в професионалната гимназия в южния италиански град.

Според кмета на Бриндизи, първото впечатление е, че става въпрос за тежък атентат, организиран от мафията.

Италианските медии свързват днешната експлозия с 20-а годишнина от атентата на 23 май 1992 г., при който бе убит магистратът антимафиот Джовани Фалконе.

Сицилианската мафия бе заложила 500 кг динамит под пътя между центъра на град Палермо и летището, по който предстоеше да мине Джовани Фалконе заедно с жена си и тримата си телохранители.

Професионалната гимназия, където избухнаха взривовете в събота, носи името на съпругата на прокурора - Франческа Лаура Морвильо Фалконе.

В близост се намира и централният съд на града. Смята се, че това е атака на организираната престъпност срещу гражданското общество и най-вече срещу младите хора, които в последно време намират кураж да се изправят срещу мафията.

В момента се провежда демонстрация срещу мафията, която преминава от град в град. Тя трябва да завърши на 23 май на мястото на атентата срещу Джовани Фалконе.

Президентът на Италия Джорджо Наполитано обяви, че следи с безпокойство развитието на ситуацията. http://novinite.bg/

 


Сходни връзки

Мафиотски почерк в атентата в гимназия в Италия, който уби момиче | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди