изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:04 EEST
ТАЛАНТИ ОТ ДОБРИЧ БЛЕСТЯТ НА ФИНАЛИ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ПО ШАХМАТ    
НовиниФиналите по шахмат от ученическите игри за 2011/ 2012  учебна година за най-малката възрастова група от 5 до7 клас  се проведоха в залата на тризвездния хотел „Ровно” в град Видин.

 Тези игри са част от държавната политика с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците в областта на спорта.
Организатори на финалите бяха Българска асоциация "Спорт за учащи", а на местно ниво  спортен клуб „Шампион” с  подкрепата на Община град Видин и Регионалния инспекторат по образованието – град Видин.
Десет отбора победители в зоновите първенства застанаха на старта на проявата. Състезанията се проведоха по правилата валидни за ускорен шахмат в девет кръга на 12 и 13 май 2012 г. по системата всеки срещу всеки. Главен съдия бе м.с. Георги Живков, член на Управителния съвет  на  Българска федерация по шахмат. Отборите на училищата от зоните София, Дупница и Пловдив  заеха в крайното класиране І, ІІ и ІІІ място и бяха наградени с купа, грамота и медали, а  класираните от ІV до Х място с плакет и грамота.
Шахматът е преди всичко индивидуален спорт полезен за интелектуалното развитие на децата. Затова лидерите в индивидуалното класиране на първа дъска при момчетата и четвърта дъска при момичетата  получиха медал, грамота и протокол за  финансово подпомагане /с 12 месечна стипендия в размер на половината от минималната работна заплата/ по чл.14 и по чл.16 от Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на децата с изявени дарби.
При момичетата в топ 3 се класираха 1. Владимир Петров от  55 СОУ „Петко Петков” /гр.София/,  2. Калоян Караиванов от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” /Козлодуй/, 3. Валери Стоянов от СОУ „Любен Каравелов” /гр.Ямбол/,  а при момичетата Гергана Заркова от СОУ „ Св. Паисий Хилендарски” / гр. Пловдив/. 2.Адриана Васева от СОУ Климент Охридски” /гр.Дупница/ и 3. Наталия Милчева от ХГ „Св.св. Кирил и Методий” /гр. Добрич/.
На снимката виждате фрагмент от един от  вълнуващите и драматични шахматни двубои в  дома на най-малкия участник в ученическите игри 10-годишният Любомир Милчев с неговата вече известна даровита 12-годишна сестра Наталия Милчева. През 2012 г. те доказаха и в редица други състезания, че са най–добрите шахматисти в своята възрастова група от нашия град. Убеден съм, че ако продължат да се занимават с шахмат със сигурност в близко време за техните успехи на  шахматна сцена ще се пише и  говори  все повече и повече за тях.
м.с. Тодор Спиров Тодоров
 


Сходни връзки

ТАЛАНТИ ОТ ДОБРИЧ БЛЕСТЯТ НА ФИНАЛИ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ПО ШАХМАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.13 секунди