изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:20 EEST
АЛБЕНА ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА БАЛЧИК ЗА СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ДВОРЕЦА    
Туризъм
Най-голямата туристическа компания в България "Албена" АД подкрепи протестите на балчиклии за свободен достъп до Ботаническата градина. В открито писмо изпълнителният директор Красимир Станев посочва: "Години наред сме свидетели на смехотворни решения и борби около собствеността, стопанисването и най-вече около влизането в Двореца в Балчик.


Хиляди наши туристи са потърпевши от едни или други протести, конфликти и недоразбории, които косвено се отразяват на качеството на туристическия продукт, който предлагаме на нашите партньори. С недоумение нашите туристи приемаха и двойното таксуване на входа на Двореца.

От около седмица внимателно наблюдаваме протестите на гражданите на Балчик за това, че им се отнема свободния достъп до Двореца, продиктувани от решение на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Ние смятаме, че тези протести са напълно законни, оправдани и смислени и в крайна сметка се нуждаят от широка обществена подкрепа. Убедени сме, че гражданите на Балчик имат право да ползват свободно нещо, в създаването и утвърждаването на което пряко участват повече от 70 години – и с труда си, и с финансови средства под форма на данъци. Лично хиляди балчиклии насочват своите гости – било в домовете им, било в почивни станции и частни хотели, да посещават Двореца, като с това осигуряват огромни приходи за институцията. Гостоприемството изисква те да придружават своите гости и е нелогично да плащат за това, че водят целогодишно десетки хиляди туристи в Двореца.

„Албена” АД е заинтересована в началото и през целия туристически сезон да няма каквито и да е смущаващи нашите туристи прояви в Двореца, което, както вече казахме, се отразява негативно на туристическия ни продукт, а и на имиджа на цялата ни държава. „Албена” АД смята за справедливи исканията на протестиращите граждани на Балчик за свободен достъп до Двореца. „Албена” АД заявява своята безрезервна подкрепа на протестиращите балчиклии с надеждата, че исканията им ще бъдат чути от Софийския университет и Министерството на културата и в крайна сметка ще бъдат удовлетворени".


 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА БАЛЧИК ЗА СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди