изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 19:43 EEST
СУ „Св. Климент Охридски” и балчишка фирма спорят за търговска площ в Двореца    
Ред и сигурностГражданско дело, образувано по искова молба на Софийския университет „Св. Климент Охридски” срещу  ЕТ „Фалко – Анка Господинова” е насрочено за разглеждане в Районен съд – Балчик, на 22.05.2012 г.

                       Висшето училище иска ответникът да бъде осъден да освободи и да му предаде заемана от него без правно основание площ от 20 кв. м. пред западната фасада на бившия Дворец на румънската кралица в Балчик. Университетът уточнява, че с министерско решение от април 2011 г . е получил за управление поземлен имот с площ 183 488 кв. м. – публична държавна собственост, в Балчик. В края на юли миналата година СУ „Св. Кл. Охридски” е изпратил на ЕТ „Фалко – Анка Господинова” писмо с искане да му бъдат представени доказателства за основанието, на което ответникът ползва и развива търговска дейност в този имот. След като не са получили такива, отправили нотариална покана към фирмата, за да освободи имота. До момента площите не са предадени на ищеца.

            ЕТ „Фалко – Анка Господинова” намира исковата молба за неоснователна. В отговор до съда, едноличният търговец посочва, че упражнява търговска дейност в Павилион за сувенири с площ 31,20 кв. м. по силата на договор за наем, сключен на 01.04.2011 г. с ДКИ „КЦ І Двореца” за срок от 5 години. Павилионът заема част от сградата и площ пред нея. Ответникът акцентира, че с решението на Министерския съвет се предоставя на СУ „Св. Кл. Охридски” само управлението на поземления имот, без влизащите в него сгради. Очевидно според ЕТ „Фалко” правото да управлява сградите в поземления имот е останало в ДКИ „КЦ – Двореца”, с когото е сключен договорът му за наем. Като ползващ сградата, едноличният търговец имал право на „прилежаща площ” на земята около нея.

 

19.05.2012 г.


 


Сходни връзки

СУ „Св. Климент Охридски” и балчишка фирма спорят за търговска площ в Двореца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди