изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:58 EEST
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ    
НовиниЗа 5 години влиза в затвора 32-годишният Слави Симеонов от село Равнец, община Ген. Тошево, след като Варненският апелативен съд потвърди наложената му от Окръжния съд в Добрич присъда, съобщиха оттам. 


С нея  той е осъден за това, че на 3 декември 2010 г. по главния път между Добрич и Генерал Тошево, при управление пиян на лек автомобил. „Опел Вектра” е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 33-годишен мъж от София. Съдът определи наказанието да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Окръжният съд –осъди Симеонов да заплати на собственика на „Опела” 1935 лв. обезщетение за нанесените му с деянието имуществени вреди, ведно със законната лихва. Освен това той трябва да изтърпи първо и отделно наказание 3 месеца лишаване от свобода, постановено му от Районния съд в Балчик, за управление на автомобил с алкохол в кръвта.
Присъдата на Окръжен съд – Добрич, бе обжалвана от Слави Симеонов, защото първоинстанционният съд е отказал да проведе делото по реда на съкратеното съдебно производство. Окръжната прокуратура пък протестира акта на Окръжния съд като неправилен в оправдателната му част и поиска подсъдимият да бъде признат за виновен по всички повдигнати обвинения и да се увеличи наказанието му.  С решение от 22 март 2012 г. Варненският апелативен съд е определил, че първоинстанционният съд правилно е установил фактическата обстановка и направил своите правни изводи. Решението на Варненския апелативен съд не е обжалвано и присъдата на Окръжен съд – Добрич, влезе в сила.
Направената след инцидента кръвна проба на Симеонов е показала концентрация на алкохол в кръвта от 2,13 промила.
 


Сходни връзки

5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди