изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:25 EEST
ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НАРЕДБА ЗА МЕСТНИТЕ ТАКСИ    
НовиниОбщина Добрич обяви публично обсъждане на проект на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.


 Като причини и мотиви за приемането й се посочва, че сега действащата наредба е приета през 2003 г. Промените в законите и другите нормативни актове през годините са налагали текстове от нея да бъдат отменяни, изменяни и допълвани многократно за изминалите 9 години. Поради наличие на някои противоречия и неточности, продиктувани от това, комисия назначена със заповед на кмета, е извършила прецизен преглед и е внесла подобрения в структурата на наредбата. В предложението се прави разграничение на видовете услуги според срока на извършването им, т.е обикновени и бързи. Предлага се приемане на нови „такси" за специалното ползване на общински пътища във връзка с полагането на подземни и надземни линейни съоръжения в обхвата на пътя и отделно стоящи съоръжения в обхвата на пътя, както и за временно ползване на части от пътното платно и на земи в обхвата на пътя. Размерът на таксите е определен според категорията на пътната отсечка и в зависимост от вида специално ползване на пътя. С проект се предвижда промените в размера на таксата за битови отпадъци да се извършват с промени в Наредбата, както се предвиждаше досега за всички други такси, които се администрират от общината. Дадена е възможността за освобождаване от заплащане на такса за битови отпадъци за имотите, които няма не се ползват през годината. За да се избегнат злоупотреби е предвидено при подаване на декларация, да се представят и документи, които удостоверяват последните отчетени показатели на водоподаването и електрозахранването на имота. При проверка от общински служители, в случай, че се констатира потребление на вода и ток, ще се прави извод, че имотът се ползва и лицата ще бъдат облагани с такса битови отпадъци.
 


Сходни връзки

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НАРЕДБА ЗА МЕСТНИТЕ ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди