изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:59 EET
СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ” СЪДИ НАЕМАТЕЛ В ДВОРЕЦА    
Новини За днес е насрочено гражданско дело, образувано по иск на Софийския университет „Св. Климент Охридски” срещу  ЕТ „Фалко – Анка Господинова”, съобщиха от Районния съд в Балчик.


Висшето училище иска фирмата да освободи и да му предаде заемана, според СУ, без правно основание площ от 20 кв. м. пред западната фасада на бившия Дворец на румънската кралица в Балчик. От университета уточняват, че с министерско решение от април миналата година СУ получи за управление поземлен имот с площ 183 488 кв. м. – публична държавна собственост, в Балчик. В края на юли миналата година СУ „Св. Кл. Охридски” е изпратил на ЕТ „Фалко – Анка Господинова” писмо с искане да му бъдат представени доказателства за основанието, на което ответникът ползва и развива търговска дейност в този имот. След като не са получили такива, е отправена нотариална покана към фирмата да освободи имота, но до момента това не е станало.
Според ЕТ „Фалко – Анка Господинова”, искът на Софийския университет е неоснователен. В отговор до съда, едноличният търговец посочва, че извършва търговска дейност в павилион за сувенири с площ 31,20 кв. м. по силата на договор за наем, сключен на 1.04.2011 г. с ДКИ „КЦ І Двореца” за срок от 5 години. Павилионът заема част от сградата и площ пред нея. От балчишката фирма посочват, че с правителственото решение се предоставя на СУ „Св. Кл. Охридски” само управлението на поземления имот, без влизащите в него сгради.
Припомняме, че такива дела Софийският университет е завел срещу други три фирми от Балчик, които са наематели  на тротоарна площ по улица „Акад. Даки Йорданов” в „Двореца” в Балчик.
 


Сходни връзки

СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ” СЪДИ НАЕМАТЕЛ В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди