изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:58 EEST
Доказваме адресна регистрация със сметката за ток    
ПарламентПребиваване на даден адрес да може да се доказва не само с документа за собственост или договор за наем, а и с документ, доказващ ползването на имота за жилищни нужди.


Това решиха депутатите като приеха окончателно промените в Закона за гражданската регистрация. Така на практика се приемат за доказателство и редица други документи, като например договор с ВиК, с "Топлофикация" или с електроснабдяването, предаде Дарик.

За тези, които не могат да представят необходимите документи, специална комисия, съставена от служители от общинската администрация, МВР и Агенцията за социално подпомагане ще правят проверка и съответно препоръка до кмета или администрацията за адресна регистрация.

Сред другите облекчения е и това, че документите няма да са необходими, когато се регистрира съпруг или роднина по права линия.

Промените се налагат заради проблем, възникнал главно сред ромската общност. С Изборния кодекс се въведе изискване регистрацията в дадена община да става само след предоставяне на нотариален акт за обитавания имот или пък съгласие от собственика или договор за наем. Правилата бяха въведени, за да се ограничи т.нар. вътрешен туризъм, при който множество избиратели биват пренасяни от една община в друга, за да обърнат резултатите.

С одобрените днес промени няма да може регистрираните по настоящ адрес в дадено жилище да са повече от три пъти броя на лицата, които обичайно могат да го обитават. Това би трябвало да прекрати практиката на един адрес да се регистрират по няколкостотин души. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Доказваме адресна регистрация със сметката за ток | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди