изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:33 EEST
Зетят на Джотолов взривен минути след земетресението    
Новини
Джипът БМВ Х5, който беше взривен тази нощ в Свети Влас, както съобщи БЛИЦ, е собственост на Бианка и Елин Карасинкерови. Това потвърдиха и от Областната дирекция на МВР в Бургас.


Взривът е избухнал минути след земетресението, около 3:20 часа сутринта пред дома на Карасинкеров в Свети Влас на улица "Русалка" 128 А. Жертви и пострадали няма, но взривеното BMW е напълно унищожено. Сигналът за инцидента е подаден от 33-годишната съпруга на Елин Карасинкеров – Бианка. Тя е сестра на Марчело Джотолов, който през февруари миналата година бе задържан при полицейската операция "Октопод”.

Джотолов е подсъдим по делото "Октопод" заедно с Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и експрокурора Цеко Йорданов. Първите четирима са обвинени за участие в престъпна група за рекет, Топалов - за един случай на изнудване, а Йорданов - за престъпление срещу правосъдието. В началото на март прокуратурата заподозря, че Джотолов опитва умишлено да забави процеса, след като съдебно заседание се отложи заради негова травма. Самият Джотолов има бизнес в този район и доста преди ареста си той стоеше лятно време тук, припомнят запознати. Даже беше част и от предизборната кампания за местна власт през 2007 г.

Елин Карасинкеров е по-известен сред местните като Лино. Той е от София, но притежава къща и два хотела в Свети Влас. Хотелиерът за втори път е мишена на отмъстители - миналата година пред дома му в курортния град неизвестни запалиха джипа му "БМВ Х 6", който също беше негова собственост.

Лино Карасинкеров дошъл преди 10 години да живее в курортното селище като зет. В годините на строителния бум по Южното Черноморие и той също е започнал да се занимава с печелившия бизнес - захванал се да строи апартхотели и да продава изградените апартаменти. Бизнесът му вървял добре и през последните години се разширявал. В Свети Влас се коментира, че строителната фирма, която зетят на Марчело Джотолов върти, е свързвана с някогашната силова групировка ВИС-2.

Местните смятат, че мишената са Карасинкерови, а взривът е за сплашване - заради бизнес интереси. Разследването все още не е открило откъде идва отмъщението. В селището се говори, че напоследък Лино е работил с фирма "Виго", чийто бизнес процъфтява. Те се занимават с играждането на огромен комплекс на брега на морето, както и мол в началото на Несебър.

В Свети Влас живеят майката на Марчело Джотолов – Любка, и вторият му баща – небеизвестният в региона Петър Киров, който десетилетия наред е бил лидер на БСП в курортното селище. Въпреки, че Киров, който се пада и тъст на Лино Карасинкеров, е известна фигура в района, малко от хората там свързват името му с това на Марчело Джотолов. Местните не знаят кои са родителите на Джотолов и не го познават. Причината е, че семейството му е с фамилия Кирови, по името на втория баща на Марчело. Кирови притежават няколкоетажна красива къща, която се намира на възвишение в красивия курорт. Майката и вторият баща на Джотолов, които в същото време са тъст и тъща на Елин Карасинкеров,са пенсионери. Любка Кирова е икономист, а Петър Киров - лесничей. Навремето се запознали във Видинско.

Самият Джотолов има бизнес в този район и доста преди ареста си той стоеше лятно време тук, припомнят запознати. Даже беше част и от предизборната кампания за местна власт през 2007 г.

Марина ШИВАРОВА, http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Зетят на Джотолов взривен минути след земетресението | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди