изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:39 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 30-годишен за хулиганство и закани срещу длъжностно лице    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 30-годишния Стоян Ал. П. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по досъдебно производство по обвинения за хулиганство и закана спрямо длъжностно лице. Според обвиненията на 07.05.2012 г. пред бар в гр. Добрич е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и

изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива на двама полицейски служители. Същия ден в Първо РУ „Полиция” в Добрич се заканил на полицай с престъпление против личността и това заканване е предизвикало основателен страх за осъществяването му. 

Около 01,20 ч. на 07.05.2012 г. при полицейска проверка на заведение за нарушаване на нощната тишина, Стоян П. започнал да псува и да се държи агресивно. Той не представил лични документи и бил поканен да отиде до полицейския автомобил за изясняване на самоличността му. 30-годишният отказал. Той оказал съпротива докато му поставяли белезници и отправил обидни думи към служителите на реда. След задържането му продължил да псува и да заплашва служител на реда.

На 18.05.2012 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. Стоян П. обжалва това определение пред въззивния съд с искане за по-лека мярка за неотклонение.

Той и адвокатът му пледираха, че задържането под стража е прекалено тежка мярка за неотклонение за извършеното. Защитникът посочи, че 30-годишният търпи наказание пробация в с. Владимирово и не се е отклонявал от изпълнението й. Предвид това нямало опасност той да се укрие или да извърши друго деяние.

Държавното обвинение поиска молбата да бъде отхвърлена, въпреки че престъпленията, за които е задържан Стоян П. не са тежки умишлени. Прокурорът посочи, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Стоян П. е извършил деянията, за които е привлечен да отговаря, той е осъждан 4 пъти и има две незавършени наказателни производства за тежки умишлени престъпления. Тези обстоятелства обосновават опасността той да се укрие или да извърши ново деяние.

В последната си дума Стоян П. аргументира молбата си с грижите, които полага за болните си родители в с. Владимирово.

            Актът на Окръжен съд – Добрич, за потвърждаване на мярката за неотклонение не подлежи на обжалване и протест.

            Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че Стоян П. е сред петимата подсъдими по наказателно дело за грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие.

 

            23.05.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     


 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 30-годишен за хулиганство и закани срещу длъжностно лице | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди