изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:29 EET
СЛАВЯНСКА ПРЕГРЪДКА” ГОСТУВА В ДОБРИЧ    
НовиниНа 26 май  от 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова” се организира творческа среща – матине. Ще гостуват участници в открития във Варна Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка”.


В рамките на фестивала в Добрич ще гостуват Елка Няголова – председател на Славянска литературна и артистична академия,     Анна Багряна и Тетяна Винник от Украйна, Димитър Христов, Татяна Житкова от Латвия, Диана Буразер и Енерика Бияч от Хърватска. Специален гост на изданието в Добрич ще бъде Анатолий Викторович Щелкунов – генерален консул на Руската федерация във Варна за мандат 2005 г. – 2009 г. В срещата ще участват и творци от Добрич. Освен словото, във фокуса на фестивалната среща–матине в Добрич, ще бъде и музиката на изявени европейски автори и изпълнители.
Фестивалът се утвърди като едно от най-престижните събития у нас, посветени на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Организатори на събитието за град Добрич са Общината и Славянска литературна и артистична академия.
 


Сходни връзки

СЛАВЯНСКА ПРЕГРЪДКА” ГОСТУВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди