изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:27 EEST
АКЦИЯ ЗА ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕДИ    
НовиниПървата за тази година акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организира на 1 и 2 юни общината в Добрич. Оттам информират, че този път инициативата е насочена не само към гражданите, но и към всички фирми, организации и институции на територията на Добрич.


На 1 юни всички юридически лица, които са подали предварителна заявка на зеления телефон на общината - 058/604 573, ще могат да предадат наличното излязло от употреба електронно оборудване. В удобно време транспорт на „Трансинс технорециклираща компания” ще посети всеки един от подадените адреси, за да бъде приета ненужната техника директно от офиса. На 2 юни на 5 места на територията на Добрич за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил на „Трансинс технорециклираща компания” и всички граждани, които имат ненужни електроуреди, могат да ги предадат за последващо оползотворяване. От 9,30 до 10,30 ч. ще се приемат електроуреди пред читалището в „Рилци”, от 11 до 12 часа – на паркинга на пл. „Свобода”, от 12,30 до 13,30 ч. – на паркинга пред бл. 14 в ж.к. Добротица (старото обръщало на тролеите по ул. „Батовска”), от 14 до 15 ч. - зад бензиностанция „Лукойл” в ж.к. Дружба 1, а от 15,30 ч. до 16,30 ч. – на старото обръщало в ж.к. „Балик.
Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани. Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на Трансинс технорециклираща компания да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи. От общината припомнят, че съгласно действащото законодателство, предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно.


 


Сходни връзки

АКЦИЯ ЗА ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди