изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:26 EEST
ТРЪГВА ДЕЛО ЗА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ    
Новини За днес в Районния съд в Балчик е насрочено наказателно дело срещу 57-годишния Анг. П. Цв. от Велико Търново. Той е обвинение, че на 10 август миналата година в село Кранево с лек автомобил „Фиат”, паркиран на паркинг пред хотел, е държал акцизни стоки без бандерол.


Става вдъпрос за 190 кутии с цигари надпис „style” и 172 кутии с цигари с надпис „Прима Люкс” на обща стойност 2 715 лв.
Според обвинителния акт, двама полицаи в РУП - Албена, са забелязали съмнително поведение на един от водачите на автобус, от който пред хотел слезли туристи. Шофьорът взел чанта и оглеждайки се подозрително тръгнал към паркинг с автомобили. Полицаите отишли до шофьора в момента, в който той отворил вратата на лек автомобил „Фиат” с великотърновска регистрация. При проверката полицаите установили, че той е собственик на колата, и видели на задната седалка стекове с цигари, които не били с български бандерол. Собственикът им обяснил, че купува цигарите от Украйна. На местопроизшествието е извикан разследващ полицай и от 57-годишния мъж са иззети 19 стека със 190 кутии с цигари надпис „style”, 16 стека със 160 кутии и 2 стека с 12 кутии цигари с надпис „Прима Люкс. Всички кутии с цигари били запечатени с украински бандерол. На досъдебното производство той обяснил, че си купувал цигари от Украйна за лична употреба и за семейството му. Те били по-евтини и с добро качество. Подсъдимият не се признава за виновен за престъплението.
        Оценъчната експертиза е установила, че общата стойност на цигарите е 2 715 лв.
 


Сходни връзки

ТРЪГВА ДЕЛО ЗА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди