изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:12 EET
Български националисти скандално зоват за бойкот на Софи Маринова    
Новини

Българи, определящи се като националисти, поведоха скандална кампания в европейски сайтове за бойкот на българското участие на песенния конкурс Евровизия.



"По време на европейския музикален конкурс Евровизия, който започва на 22 май, България ще бъде представена от циганката Софка Маринова. За тези от нас, които са горди с българската си идентичност, това е още една подигравка с нашата страна. Поради това повеждаме кампания, за да покажем открито, че не сме съгласни нашата страна да бъде представена от циганка при положение, че има толкова талантливи музиканти в нашата родина!", пишат националистите в призива си за бойкот на българското участие.

От публикуваната в редица европейски сайтове информация става ясно, че на среща на движението Европейско действие в Германия на 5 и 6 май т. г. българският представител Боян Расате заявил, че процесът на "циганификация" достигнал внушителни размери и че в бъдеще това ще постави в опасност българската национална сигурност. Расате бил убеден, че циганският въпрос не е само български, но и европейски проблем. Освен това високият процент на престъпления (убийства, изнасилвания, кражби) сред циганската общност, но също и неплащането на данъци, на сметките за електричество, вода, отопление и други, както и високият процент на ражданията водят днес в България да изместване на самата българска културна идентичност.

"Вече е явен фактът, че източният цигански културен модел беше наложен на нашата родина, въпреки хилядите години на традиционна българска култура. Само след няколко дни България ще бъде представена на музикалния конкурс Евровизия от циганка. Участието на тази изпълнителка като българска представителка стана възможно чрез гласуването с есемес-и на стотици хиляди цигани", смята националистът.

Според Боян Расате за България това не е само музикален проблем, а също така политически проблем, защото днес хиляди цигани гласували с есемес-и, но утре милиони от тях щели да гласуват за представителство на общността. Той призовава Европа да се мобилизира, за да бойкотира българското музикално участие на Евровизия. "2 милиона цигани изпратиха тяхната представителка в Баку. Призовавам 400-те милиона европейци да я върнат преди да е станало прекалено късно за Европа", зове още Расате.  http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Български националисти скандално зоват за бойкот на Софи Маринова | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Български националисти скандално зоват за бойкот на Софи Маринова
Автор: Anonymous да 2012-05-25 @ 09:01 EEST
Sofi,be strahotna.As ne sam ot romski proishod ,no tia  se predstavi blestia6to.Nie vsi4ki sme hora nesavisimo ot kakaw proishod sme.Mnogo ste sme6ni.Prestanete da govorite protiv neia.
Български националисти скандално зоват за бойкот на Софи Маринова
Автор: Anonymous да 2012-05-26 @ 14:22 EEST

Напук на българските националисти, Софи Маринова пя добре.

Въпреки това българските националисти победиха и догодина ще се представим с марш. :))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди