изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:31 EEST
Историческа титла за Лудогорец след победа срещу ЦСКА    
СпортЛудогорец е новият шампион на България. Тимът от Разград спечели с минималното 1:0 срещу ЦСКА двубоя за титлата от последния 30 кръг на “А” група. Единственото и победно попадение реализира Мирослав Иванов в 19-ата минута. Лудогорец, който играе дебютния си сезон в елита, направи исторически дубъл, след като преди няколко дни спечели и Купата на страната, побеждавайки на финала Локомотив (Пловдив) с 2:1.



В крайното класиране Лудогорец стъпи на върха със 70 точки, втори остана ЦСКА с 69, на трето място е “Левски” с 62. От елита изпаднаха Видима-Раковски, Калиакра и Светкавица.

Съдията Георги Кабаков, който беше определен след жребий, беше едно от главните действащи лица на терена. Реферът от Пловдив даде два червени картона – на защитника на ЦСКА Ангел Грънчов в 45-ата минута и на Светослав Дяков от Лудогорец в 57-ата. В началото на второто полувреме арбитърът изгони Стойчо Младенов на трибуните. “Червените” се отчетоха с три греди, но така и не успяха да превземат вратата, пазена от Урош Голубович.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заложи на абсолютно традиционен състав без никакви изненади. В защита започнаха Шоко отдясно, в центъра Барт и Гулдан, а отляво Йордан Минев. В центъра на терена играха Светослав Дяков и Станислав Генчев, по крилата Марселиньо и Мирослав Иванов. В атака действаха Емил Гъргоров и Иван Стоянов.

Стойчо Младенов избра по-различна и нетрадиционна единадесеторка с трима централни защитници – Ангел Грънчов, Пламен Крачунов и Апостол Попов. Бандаловски и Румен Трифонов действаха по двете крила, но с подчертано дефанзивни функции. Като опорни полузащитници излязоха Тодор Янчев и Николай Дюлгеров, а малко пред тях – Борис Галчев. Единствените двама с офанзивни функции са Жуниор Мораес и Нджонго Присо.

През цялото първо полувреме домакините от Лудогорец имаха тотален натиск и създадоха всички опасни атаки. Защитата на ЦСКА през цялото време играеше неорганизирано, както и останалите на терена. Тимът от Разград разчиташе на опасни и бързи атаки и по двете крила. Още до 7-ата минута на два пъти отбраната на ЦСКА едва изчистваше топката след разбърквания в наказателното поле. В 11-ата минута Гъргоров прати топката във вратата на “червените”, но беше в засада. Съдията Георги Кабаков първоначално пусна по-свободна игра, но след това набързо раздаде 5 жълти картона. Футболистите бяха изнервени и почти при всяко съприкосновение имаше напрежение и сблъсъци. В 19-ата минута Мирослав Иванов откри резултата след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В 25-ата минута Пламен Крачунов от ЦСКА нацели гредата с глава след центриране от корнер.

untitled4.jpg

След попадението напрежението на терена се увеличи, всички играчи влизаха грубо и търсеха саморазправа, което накъсваше играта и даваше предимство на домакините от Разград. Гостите така и не успяха да се ориентират в играта, бяха лошо подредени. В атака Жуниор Мораес и Присо почти не играха с топката. Лошите новини за Стойчо Младенов продължиха с контузия на Борис Галчев, който беше сменен принудително в 37-ата минута. На негово място се появи Антонио Томас. Това не беше всичко за ЦСКА, в последната минута на първото полувреме младият Ангел Грънчов явно не издържа психически и си изкара директен червен картон. Реферът Кабаков му го показа за умишлено настъпване на Станислав Генчев при подготовка за изпълнение на пряк свободен удар в наказателното поле на ЦСКА.

Още в началото на второто полувреме съдията Георги Кабаков изгони Стойчо Младенов от резервната скамейка. Треньорът претендираше за жълт картон на Светослав Дяков за удар с лакът срещу Мораес. Арбитърът обаче не показа дори жълт картон, а в ситуацията можеше да се извади дори червен. След това Младенов беше изгонен на трибуните, придружен от двама полицаи.

В 57-ата минута Кабаков показа червен картон и на Светослав Дяков от Лудогорец, с което двата тима останаха с по 10 души на терена. Последва отпускане в редиците на домакините и натиск на ЦСКА. Гостите разчитаха предимно на центрирания и малко подавания към Жуниор Мораес, който продължи почти да не играе с топката. Присо се активизира много по дясното крило и от него дойдоха всички опасни атаки. В 59-ата минута Пламен Крачунов уцели втора греда, след удар с глава след центриране. Стойчо Младенов извади Дюлгеров и пусна Коста Янев, а Ивайло Петев отговори със смяна Мирослав Иванов – Кашчелан. В 64-ата минута ЦСКА се отчете с трета греда, този път много по-опасна. Присо получи в наказателното поле и от упор стреля в горната греда. Последва нова възможност за “армейците” след пробив на Присо, но никой не успя да засече пред голлинията.

Двубоят по минути тук

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:0
1:0 Мирослав Иванов (19)
ludogorec.JPG 
Лудогорец:
1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 20.Шоко (77 - Витиня), 5.Александър Барт, 33.Любомир Гулдан, 18.Светослав Дяков, 8.Станислав Генчев, 84.Марселиньо (68 - Михаил Александров), 22.Мирослав Иванов, 23.Емил Гъргоров, 73.Иван Стоянов
Резерви: 13.Радек Петр, 4.Теро Мантула, 77.Витиня, 36.Младен Кашчелан, 19.Димо Бакалов, 7.Михаил Александров, 27.Кристиян Кабаселе


cska.JPG
ЦСКА:
92.Райс Мболи, 25.Ангел Грънчов, 66.Пламен Крачунов, 19.Апостол Попов, 11.Иван Бандаловски, 8.Румен Трифонов (86 - Станислав Костов), 5.Тодор Янчев, 26.Николай Дюлгеров (63 - Коста Янев), 18.Борис Галчев (37 - Антонио Томас), 99.Нджонго Присо, 10.Жуниор Мораес
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 7.Антонио Томас, 14.Станислав Костов, 21.Коста Янев, 23.Мартин Дечев, 24.Илияс Хаддад, 32.Георгиан Паун


Разград, “Лудогорец Арена
Съдии: Георги Кабаков (Пловдив), Станимир Илков (Бургас), Деян Вълков (Варна)
Жълти картони: Мирослав Иванов, Александър Барт, Светослав Дяков, Марселиньо, Михаил Александров, Витиня, Йордан Минев, Урош Голубович (Лудогорец); Иван Бандаловски, Борис Галчев, Пламен Крачунов, Райс Мболи (ЦСКА)
Червени картони: Светослав Дяков (Лудогорец-57); Ангел Грънчов (ЦСКА-45)
През есента:
 ЦСКА - Лудогорец 2:2

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Историческа титла за Лудогорец след победа срещу ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди