изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:59 EET
Марси Райс е новият посланик на САЩ в България    
Новини

Марси Райс е новият посланик на САЩ в България, съобщи президентът Барак Обама в официално изявление, качено на сайта на Белия дом.



Райс ще замени Джеймс Уорлик, който се сменя, преди да е изтекъл 3-годишния му мандат. В официалното съобщение на Белия дом няма мотиви за смяната. Уорлик беше назначен за посланик на САЩ в България в края на 2010 г.

Марси Райс е била посланик на САЩ в Албания в периода 2004 – 2007 г. Напуска, за да стане съветник по въпросите в Ирак. В момента е служител на Държавния департамент като помощник - секретар за ядрена и стратегическа политика. Райс има магистърска степен от Johns Hopkins University . Омъжена е за Чарлз Райс , бивш посланик на САЩ в Гърция.

Марси Райс е висш дипломат с 31 годишен опит в Европа, Карибския басейн и Близкия изток. Била е четири години съветник в посолството на САЩ в Лондон, четири години заместник - политически съветник в мисията на САЩ в Европейския съюз в Брюксел, както и в мисиите в Турция и Доминиканската република. Марси Райс говори турски, испански и френски. http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Марси Райс е новият посланик на САЩ в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди