изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:38 EEST
НДСВ: Сбогуваме се с Валентин Церовски    
Общество

Христина Христова, председател на НДСВ, изпрати съболезнователно писмо до семейството на Валентин Церовски, който почина днес, 25 май 2012 г., след дълго и тежко боледуване, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.



В писмото се изказват дълбоки съболезнования на семейството за тежката загуба. Валентин Церовски беше солидна фигура в обществения живот на страната ни далеч преди да стане министър на регионалното развитие и благоустройство в кабинета на Симеон Сакскобургготски, се казва в писмото. Той е един от първите демократи в България, които се изправиха с името и авторитета си, а и с работата си, за да създават нови перспективи за хората. Церовски беше благородник по душа, устремен в идеите си и работохолик. Неизброими са постовете, на които той работеше упорито за напредъка на страната ни – депутат във Великото народно събрание, учредител на Атлантическия клуб, депутат от 2001 г., министър.

Няма никога да забравим неговата убеденост, непреклонност, но и човещина, които не му изневериха, дори когато напълно неоснователно беше публично нападнат заради прословутата магистрала "Тракия". Дори тогава той запази достойнството си и дано тези, които изричаха непремерени слова срещу него и гонеха политически дивиденти, си дадат сметка, че като министър Церовски беше перфектен, а като човек прекрасен и честен. Ако му бяха дали шанс да работи, България отдавна да пътуваше вече по магистралата.

Изразявам общата ни мъка, на всички негови приятели и колеги в НДСВ, защото чувстваме загубата си като загуба на ценен приятел, пише Христова в писмото. Бог да го прости, Церовски! Той отпътува по небесната магистрала. Сбогом, завършва писмото. Погребението ще бъде в понеделник, 28 май, от 15.00 часа в новия гробищен парк в Бояна.  http://news.bgnes.com/

 


Сходни връзки

НДСВ: Сбогуваме се с Валентин Церовски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди